Uke 29 får siste innspurt

Ukas siste treningsøkt før helga måtte bli en god en. Foran meg venter dager med kaloririk mat, snacks og helgekos når kjæresten endelig kommer hjem igjen. Hurra!

Oppvarming ble en times gåtur, hvor jeg bestemte meg for å bare gå hjemmefra og ned til Bjørvika, i stedet for å ta buss eller t-bane. Ble helt klart god og varm av det, spesielt i de tusen varmegradene som fremdeles ligger over Oslo.

Deretter fulgte litt over en time med styrketrening. I dag karret jeg til meg en ny rekord. Etter et par uker med 62,5 kg i markløft, våget jeg omsider å legge på tilsvarende vekter på knebøy. Og det gikk, men bare såvidt. Det ble fem repetisjoner i siste sett hvor jeg løftet 62,5 kg, og det var fem skjelvende og skrøpelige repetisjoner med litt for mye bøy i ryggen. Teknisk sett var de såpass dårlige og svake at jeg egentlig er litt usikker på om de egentlig kvalifiserer. Men jeg lar det gå, og prøver igjen neste gang og ser om jeg klarer å holde meg oppe litt bedre da.

Det er i alle fall liten tvil om at jeg er på min absolutte grense nå, og her blir jeg nok en stund framover. Selv om det har tatt noen måneder å gå fra 40 kg til 62,5 har det tidligere vært mer på grunn av komfortsone og forsiktighet, enn faktisk fysisk maksgrense. Jeg har blitt sliten av tidligere løft, etter hvert som tyngden gradvis har økt, men ikke før nå har jeg følt at "dette klarer jeg bare såvidt å løfte." Så 65 kg, som blir neste trinn, er nok noen måneder unna, tenker jeg. Men det er greit. Mitt nåværende nivå er ganske bra.

Etter markløft og knebøy jobbet jeg med rygg, armer og skulderbetennelse igjen, før jeg avsluttet med fire sett i planken, 65 sekunder per sett. Der ser jeg heller ikke for meg å legge på mer tid med det første, for jeg klarer såvidt å holde ut disse sekundene som jeg skjelver meg gjennom nå.

Fornøyd med dagens innsats går jeg så helgen i møte, og håper jeg klarer å ikke legge på meg alt for mange kilo i løpet av de neste dagene. Nå begynner en spennende og litt skummel periode hvor jeg skal bli vant til å ha samboer, og hvor vi skal jobbe med å finne en felles hverdagsrutine som funker for oss begge, både med tanke på kosthold, trening og andre aktiviteter. Jeg regner med det vil ta litt tid, men i mellomtiden vil jeg i alle fall prøve å få trent minst tre ganger i uken, og holde måltidene jeg spiser alene (lunsj og frokost i hverdager) så små og kalorifattige som mulig. Det vil helt sikkert bli utfordrende, men jeg prøver.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening