Gå til hovedinnhold

Uke 24 og jeg gir meg ikke

Same procedure as every year, James; etter en hektisk dagvakt (enda mer hektisk enn vanlig, faktisk), hadde jeg ikke lyst til noe annet enn å dra rett hjem og legge meg i fosterstilling på sofaen da klokken omsider ble 15. Heldigvis gjorde jeg ikke det.

Det gikk ingen gruppetimer som passet for meg denne ettermiddagen - ikke før litt senere, og jeg ville helst gjøre unna trening så fort som mulig etter jobb så jeg kunne komme meg hjem og slappe av. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg ikke har gjort på lenge nå; kjøre styrketrening for meg selv, uten verken gruppeinstruktør eller PT. Det var på tide å fly litt på egenhånd.

Og fly, det gjorde jeg. Litt. Metaforisk, selvsagt - jeg befant meg i aller høyeste grad på bakken. Jeg varmet opp med 15 minutter på tredemølla, hvorav ca 6 av de minuttene faktisk var jogging. Utrolig! Så gikk jeg opp til styrkeområdet, og stasjonerte meg framfor et stativ med vektstang. Tid for knebøy og markløft. Her imponerte jeg meg selv i dag, da jeg på det meste løftet 50 kg på begge øvelser. Hurra! Deretter tok jeg fire runder sittende roing på 25 kg, og avsluttet med fire runder knestående planke, 45 sekunder hver. En ganske god innsats, om jeg skal si det selv. Tilfeldighetene ville ha det til at PT-Ellen var der da, fikk øye på meg, og kom bort for å gi meg en high five før hun gikk tilbake til det hun skulle gjøre. Hyggelig! =)

Jeg presset hardt i dag, og det var delvis fordi jeg visste hva som ventet på meg hjemme; tacorestene fra i går. På veien hjem falt jeg i tillegg for fristelsen å kjøpe en sjokolade (Toppris), som jeg allerede skammer meg litt over å ha spist (men jeg angrer ikke - det var fantastisk godt med litt sjokolade igjen, for det har jeg generelt spist veldig lite av i det siste). Jeg unnet meg også en Pepsi Max, men den er sukkerfri og kalorifri, så det burde vel være greit.

Det irriterte meg litt at jeg kun var 400 skritt unna å nå mitt mål på 10k skritt i dag, så jeg klarte å sparke meg selv ut døra nå nettopp for en liten kveldstur rundt kvartalet, og så fikk jeg jaggu nådd målet mitt likevel. Hurra!

Treningsmessig er jeg egentlig veldig fornøyd med dagen i dag, men ikke helt fornøyd med hva jeg har spist. Jeg vil gjøre det bedre i morgen. Har skikkelig lyst til å lage lasagne, men jeg skal motstå fristelsen. Jeg lover.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 15 ruller videre

Tredje ukedag og tredje treningsdag denne uka. Full rulle, med andre ord. Jeg forbereder meg til helgen, hvor både fredag og lørdag kommer til å bli dovne dager med mye sitting og usunn mat. Som et minimum burde jeg gjøre meg fortjent til det fram til da.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville føle meg i dag, etter gårsdagens imponerende tunge styrkeøkt. Jeg var usikker på om jeg ville orke min ukentlige spinningtime. Heldigvis var jeg bare litt småstøl og hadde 100% av min vanlige funksjonsevne, så jeg overlevde både en hektisk dag på jobben og spinningtimen etterpå.

Spinningtimen var akkurat like god som den pleier å være, men jeg ble litt plaget og forstyrret av at jeg hadde et ubehagelig sykkelsete. Dette ga den heldige bieffekten at jeg unngikk å sykle sittende, noe som førte til flere stående økter og sprinter, og dermed en litt mer anstrengende time. Det sitter jeg nå hjemme og kjenner litt i korsryggen, men jeg får satse på at ingen varig skade er gjort. Kanskje ryggen vil t…