Gå til hovedinnhold

Uke 23 får en god start

Fri fra jobb i dag, og det var derfor duket for en PT-time klokken 12. Denne gangen skulle vi tilbake til tung styrketrening, og tungt ble det.

De første 40 minuttene bestod utelukkende av markløft og knebøy, opp til 45 kg på det høyeste. Jeg kunne godt merke at jeg ikke har løftet på en stund, men det stoppet ikke PT-en min fra å presse meg videre. Det er i sånne situasjoner jeg virkelig merker hvor bra det er med PT, for jeg ville aldri lagt på så tunge vekter selv. Eller tatt så mange sett med dem. Jeg hadde nok stoppet på 30 kg, og tatt tre sett med 10 repetisjoner hver, og så cruiset gjennom. Så dette var bedre. Grusomt, men bedre.

De siste 20 minuttene ble viet armer, rygg og kjernemuskulatur. Jeg tenkte da først at det verste var over, og at resten ville bli litt mer chill enn løftingen med vektstang, men PT-Ellen hadde andre planer. Jeg fikk kjørt meg helt til siste minutt, og var skjelven i armene da jeg omsider var ferdig. Bra treningsøkt!

Etter timen belønnet jeg meg med en tur tilbake til mitt yndlingsvann i Skullerudmarka. Jeg hadde tenkt å bade, men da jeg kom dit oppdaget jeg vannblemmene på skuldrene mine - et sikkert tegn på 2. grads forbrenning, og bestemte meg for å holde meg i skyggen på land, for sikkerhets skyld. Kanskje jeg prøver meg i sola senere i uka, men enn så lenge tar jeg ingen sjanser. Men det var fremdeles en deilig tur, det var behagelig varmt og svalt i skyggen, og jeg satt der noen timer og leste bok, så på nysgjerrige ekorn som hoppet omkring, og hørte på fuglesang. Denne turen ga meg også en del skritt, og jeg nådde mine 10k i dag. Yey!

De siste par ukene har jeg brukt MyFitnessPal. Altså virkelig brukt den, daglig, til å logge det aller meste. Dette har faktisk gjort meg mer oppmerksom på hva jeg spiser, noe som igjen sikkert har bidratt til at vekta faktisk har gått ned. Jeg har kvittet meg med 2,5 kg siden 18. mai, og det er intet annet enn mirakuløst for meg som generelt ligger i "kanskje 1 kg på en måned"-kategorien. Jeg er helt himmelfallen, og håper jeg klarer å holde dette gående. Det er jo så gøy når det funker!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…