Gå til hovedinnhold

Uke 22 og det er full sommer

Etter å ha startet uken med to kveldsvakter, fikk jeg endelig en fridag. Og for en fridag det ble. Jeg ligger nå her i sofaen på magen og ynker meg som en patetisk idiot etter det som ble litt for mange timer under en langt sterkere sol enn forventet. Rød som en hummer på armene, skuldrene, ryggen, og til og med baksiden av bena (men forsiden var immun, som vanlig). Men dæsken, hvor for en deilig dag det har vært.

Den begynte tidlig, med en time til MR kl 8. (Jeg har en liten kul i magen som neppe er noe farlig, men prosedyren krever MR når man oppdager kuler/klumper. Sånn for sikkerhets skyld.) Det ble en snau halvtime inne i en trang trommel hvor jeg lærte at jeg overhodet ikke er klaustrofobisk. Slumret nesten litt mens jeg lå der; det var jo tidlig og jeg var trøtt.

Ettersom jeg uansett var oppe og ute, og det var så tidlig, hadde jeg planlagt å tilbringe dagen på Sognsvann. Så etter at bildene var tatt, dro jeg opp dit. Det ble noe vandring i marka i en times tid, før jeg la meg til rette på en av bryggene med bok, drikke og litt å spise. Og der ble jeg liggende noen timer, kun avbrutt av et par turer uti vannet. Vannet var fantastisk deilig, og jeg er sjokkert over å oppleve dette i mai måned. #globalWarming

Det passet imidlertid å pakke sammen litt over halv fire, for det er tross alt onsdag og da må jeg på spinning. (Dessuten begynte jeg å legge merke til den røde huden omtrent da.) Jeg hadde halvannen time til å gå fra brygga til t-banen, vente på neste avgang, og komme meg til Majorstua, og det var en tidsplan jeg kunne benytte uten å stresse. Jeg fikk skiftet ut av min nesten helt tørre badedrakt i garderoben, og tilbake til det som egentlig ikke var treningstøy. Jeg hadde ikke med spinningskoene (håndkle og badedrakt ble prioritert), dagens aktiviteter hadde revnet opp store hull på innsiden av lårene av leggingsen, og jeg hadde glemt treningsskjorta. Tre veldig gode unnskyldninger for å droppe spinning og bare dra hjem i stedet - og jeg vurderte det noen ganger - men jeg innså hva jeg holdt på med og tvang meg selv til treningen likevel. Ingen flere unnskyldninger.

Jeg er glad for at jeg kom meg til spinningen og gjennomførte den. Jeg følte meg sprek og sterk, spesielt etter å ha vært så aktiv hele dagen på forhånd. Jeg fikk også oppleve hvordan det er å jobbe på spinningsykkelen i vanlige joggesko. Det er noe jeg ikke har gjort på noen år, og jeg kjente faktisk en skikkelig forskjell, spesielt i stående posisjon. Spinningsko er helt klart bedre, så jeg kommer definitivt til å prioritere å ta dem med neste gang. Det gikk greit nok i vanlige sko også, altså, men spinningsko er digg. Jeg savnet dem.

Så det var dagen min. Tidlig opp, MR, tur og bading og solstek på Sognsvann, og spinning på Elixia (som alltid vil være Elixia for meg, selv om SATS er i ferd med å sluke dem opp). Jeg er kjempefornøyd. Og utslitt. Det er deilig å være utslitt, sånn fysisk (ikke sånn utslitt som man blir av depresjon, angst og andre mentale fartsdumper). Jeg kommer nok til å sove godt i natt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 15 ruller videre

Tredje ukedag og tredje treningsdag denne uka. Full rulle, med andre ord. Jeg forbereder meg til helgen, hvor både fredag og lørdag kommer til å bli dovne dager med mye sitting og usunn mat. Som et minimum burde jeg gjøre meg fortjent til det fram til da.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville føle meg i dag, etter gårsdagens imponerende tunge styrkeøkt. Jeg var usikker på om jeg ville orke min ukentlige spinningtime. Heldigvis var jeg bare litt småstøl og hadde 100% av min vanlige funksjonsevne, så jeg overlevde både en hektisk dag på jobben og spinningtimen etterpå.

Spinningtimen var akkurat like god som den pleier å være, men jeg ble litt plaget og forstyrret av at jeg hadde et ubehagelig sykkelsete. Dette ga den heldige bieffekten at jeg unngikk å sykle sittende, noe som førte til flere stående økter og sprinter, og dermed en litt mer anstrengende time. Det sitter jeg nå hjemme og kjenner litt i korsryggen, men jeg får satse på at ingen varig skade er gjort. Kanskje ryggen vil t…