Gå til hovedinnhold

Uke 6 tar vekta ned

I den grad en badevekt hjemme er til å stole på, har jeg fått oppløftende nyheter de siste par dagene. Ifølge badevekta hjemme har jeg nemlig kvittet meg med hele fire kilo siden begynnelsen av januar. Selv om dette ikke akkurat er kjemperask progresjon, så er det progresjon. Tallene blir faktisk mindre, i stedet for større, slik de jevnt og trutt har blitt over de siste tre-fire årene. For en fantastisk følelse!

Med denne lille boosten av motivasjon gledet jeg meg til å dra på spinning igjen i dag. Jeg gikk glipp av min onsdagsspinning forrige uke fordi jeg hadde kjæresten på besøk, men i dag var det ingen grunn til å la være. (Neste uke kommer kjæresten til å være her igjen, men da skal jeg parkere ham et eller annet sted mens jeg drar på trening. Kan ikke gå glipp av mer nå.) Og jeg storkoste meg. Jeg nøt musikken, de oppmuntrende smilene til instruktøren, de lange øktene i stående posisjon, de ekstra krevende sprintene hvor jeg tråkket så raskt jeg klarte, og jeg nøt svetten. Jeg følte meg sterk og sunn og levende. Og tøff. Tenk at jeg fremdeles gjør dette, selv etter alle opp- og nedturene (mest det siste) jeg har hatt de siste årene. Nå merker jeg endelig at kondisjonen og formen begynner å bli bedre igjen, og det er motiverende og magisk.

Dette ble første gang på to uker at jeg kom meg på spinning, så naturlig nok gjør det litt vondt i rumpen i kveld, men det er helt i orden. Såpass får jeg tåle. Til gjengjeld er jeg trøtt og sliten og føler meg klar for sengen, selv om klokken ikke engang er 22. Dette kan kanskje virke som noe negativt, men for meg som sliter med søvn og det å bli trøtt om kveldene, er det fantastisk. Kanskje jeg til og med klarer å sovne før midnatt? Det ville være vidunderlig, for jeg må opp kl 6 i morgen for dagvakt på jobb.

Jeg har jo ikke egentlig trenet så mye de siste par ukene (kun to økter forrige uke, og dette var den første denne uken), så vektnedgangen har nok mest å gjøre med kostholdsendringene mine. Der har jeg nemlig vært flink i det siste, både med å kutte ut snacks og snop, lage litt sunnere middager hjemme, og redusere porsjoner når jeg spiser noe mindre sunt (for eksempel lunsj på jobben, hvor jeg er prisgitt menyen i kantina).

Kort oppsummert: Jeg trives med treningsmengden jeg får til, jeg er fornøyd med kostholdsendringene, og formen er i bedring. Dette er gode greier. Nå må jeg bare klare å fortsette med det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…