Gå til hovedinnhold

To timer

I et forsøk på å kompensere for manglende trening tidligere i uka, tenkte jeg at jeg kunne trene dobbelt i dag. Jeg hadde allerede i starten av uken meldt meg på yoga til i ettermiddag, men ettersom denne timen består av en veldig rolig og avslappende variant som heter "yin yoga," tenkte jeg at jeg kunne tåle en time med ekstra trening i forkant av dette.

Så jeg kom til Elixia en time tidligere, og varmet først opp med 15 minutter på min gamle trofaste venn ellipsemaskinen. Deretter fant jeg frem vektstanga på 12,5 kg og kjørte hele rutinen min - markløft, skulderpress, benkpress, knebøy, biceps og til slutt triceps med manual. Denne gangen måtte jeg holde et øye med tiden, men det viste seg å ikke være noe problem i det hele tatt. Hele styrkerutinen tok ikke mer enn en halvtime. Jeg antar det er fordelen med å kunne bruke samme vektstang på alt, og gjøre alle øvelser på samme sted. I tillegg kjører jeg de ulike øvelsene som ett sett, uten pause mellom hver øvelse, og det sparer nok også en del minutter totalt.

Jeg ble ferdig med styrketreningen 15 minutter før yogatimen, og kunne derfor legge meg ned på matten i yogasalen og slappe av en liten stund. Det var ganske deilig å bare ligge der og kjenne på innsatsen og være fornøyd med meg selv. Også drakk jeg masse vann. Vann er fantastisk godt på trening. Nam.

Omsider var det på tide med en time yoga, og det var også skikkelig digg. Avslappende og avspennende, med noen knallbra rotasjoner og strekker som ymse kroppsdeler virkelig hadde bruk for. Jeg var nærmest salig da jeg gikk ut derfra etterpå, og resten av ettermiddagen og kvelden har vært behagelig chill. En god slutt på en helt okay treningsuke. Den begynte slapt, men tok seg opp i innspurten. Alt i alt er jeg fornøyd.

Et vågalt møte med vekta i dag morges fortalte meg forøvrig at jeg utrolig nok har klart å miste et kilo over de siste par ukene. Jeg er målløs.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…