Gå til hovedinnhold

Litt sterkere. Bittelitt.

Klarte trening i dag også, i tillegg til hektiske besøk ved et par utleveringssteder for å få tak i gaver jeg har bestilt på nettet (noe som var en treningsøkt i seg selv, i grunn).

Jeg hadde opprinnelig planlagt en spinningtime i ettermiddag, men så ble jeg minnet på at jeg skulle møte prosjektgruppen min kl 12:30 på Blindern, for å levere prototypen til oppdragsgiver, og da ble det så teit å henge rundt i området i flere timer før trening, evt dra tilbake til østkanten bare for å stresse tilbake til Majorstua et par timer etterpå. Løsningen ble å droppe spinning og heller bare trene for meg selv i dag.

Det passet uansett fint å få inn noen styrkeøvelser, så jeg gikk til min faste plass ved vektstengene og tok en runde med markløft, skulderpress, knebøy, biceps, benkpress og triceps. Nytt for denne gang var at jeg bruke en stang på 12,5 kg i stedet for 10 kg. Litt fremgang er også fremgang. Aller først varmet jeg opp med 15 minutter på elipsemaskinen.

Skrittelleren på mobilen forteller meg at jeg har tatt over 10k skritt i dag. Det tror jeg på. Pakkene jeg skulle hente var spredt ut på både Risløkka og Vollebekk, så jeg tok banen til førstnevnte, gikk til Postnord (eller hva det het) for å hente pakker der (som jeg trodde skulle bli levert hjem til meg, men leveringsfirma driver kanskje ikke med sånt lenger), og gikk så derfra til Meny på Vollebekk for å hente en annen pakke som var kommet dit. Derfra gikk jeg hjem, fordi alternativet var å gå ned en lang bakke, ta banen bare to stopp, og så gå opp en lang bakke igjen.

Dermed ble det både mange skritt og god styrketrening i dag. Nå holder jeg på å sovne på sofaen og klokken er knapt 19. Jeg håper dette betyr at jeg kan sovne til en fornuftig tid i kveld, og kanskje ikke være død når jeg skal opp kl 6:30 til jobb i morgen tidlig. Tre arbeidsdager står mellom meg og helgen. Jeg må bare holde ut. Snart kommer den.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…