Gå til hovedinnhold

Ukas siste sjanse

Så ble det dessverre ikke mange treningsdager denne uka, men jeg forsøkte å gjøre det beste ut av de to dagene jeg fikk.

Jeg hadde booket meg på Yin Yoga i dag igjen - samme som forrige søndag, for det var en så deilig time. Denne gangen kom jeg imidlertid en time tidligere, for å få inn litt mer aktivitet først, og totalt ble det derfor to timer med god trening.

Først 20 minutter på ellipsemaskinen for en god oppvarming og en liten pulsøkning. Deretter en halvtime med lett styrketrening. Jeg tok det lett fordi det er år og dag siden sist, og jeg vil ikke overanstrenge meg. Lavterskel er greit. Så jeg tok en vektstang på 10 kg og brukte denne til både knebøy, markløft, skulderpress og benkpress (på gulv). Til slutt tok jeg manualer på 6 kg for å trene triceps og biceps, og ble ferdig akkurat i tide til yogatimen som startet kl 15.

Det var en veldig bra time i dag også, men jeg var litt uheldig. Den aller første øvelsen presset på et punkt hvor jeg var veldig anspent, og resultatet var at jeg ble skikkelig kvalm og svimmel. Jeg klarte meg gjennom resten av timen til tross for kvalmen (som dempet seg litt etter hvert, mens ørheten forsvant helt), men jeg hadde nok kost meg mer uten noe som helst av den. Det er imidlertid gøy å merke så godt at treningen faktisk har en effekt på kroppen, da. Kanskje går det bedre når jeg kommer tilbake om to uker.

En dårlig uke, men en god helg. Det kunne vel vært verre.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…