Gå til hovedinnhold

To ukers pause

Som forventet har det nå gått en stund uten tid til trening. Nå skulle jeg til å skrive noen misbilligende, kritiske ord til meg selv om hvor udugelig jeg har vært, men det er strengt tatt ikke sant. Jeg har brukt denne tiden på intensivt skolearbeid, i tillegg til å ha tatt en del ekstravakter på jobben (mye sykdom + halv skatt på neste månedslønn = vanskelig å si nei til sjefen). Denne uken var faktisk fredag min eneste fridag. (Den ble tilbragt på skolen.) Samtidig har jeg hatt prosjektpresentasjon og deadline for prosjektrapport. Neste uke har jeg skriftlig eksamen på tirsdag og muntlig eksamen på fredag. TLDR; Jeg dør.

Derfor var det skjønt å skvise inn litt trening etter jobb i dag. Egentlig burde jeg vel dratt rett til skolen eller hjem for å pugge til eksamen, men mitt mentale overskudd er totalt fraværende akkurat nå. Jeg er psykisk utslitt etter mange hektiske arbeidsdager og så mye press på skolen, og trenger noen timer hvor jeg tar litt vare på meg selv.

Ettersom det er lørdag gikk det ingen gruppetimer etter at jeg var ferdig på jobb, så jeg trente for meg selv i dag. Tok tak i vektstanga og kjørte øvelser for de fleste større muskelgrupper. Markløft. knebøy, benkpress, skulderpress, biceps og triceps. Jeg har begynt å like denne rutinen, ikke minst fordi jeg kan gjøre nesten alt med én vektstang på ett sted, så det går relativt kjapt å komme gjennom. Det føles også som litt mindre tiltak enn det å forflytte meg mellom forskjellige vektstasjoner og apparater som er plassert rundt omkring.

I starten av måneden tok jeg kun en vektstang på 10 kg, for å begynne forsiktig. I dag valgte jeg å kjøre fjerde og siste runde med 12,5 kg, for etter et par ukers fravær syntes jeg at jeg burde kompensere litt. Det gikk heldigvis overraskende fint, så neste gang tenker jeg at jeg gjør alle fire rundene med 12,5 kg. Det er jo ikke akkurat en imponerende tyngde, men det er trening, og det er fremgang.

Belønningen? Risengrynsgrøt til middag, en liten pose ostepop og en Lion-sjokolade (på tilbud til 10 kr klarte jeg ikke la den være. Dessuten er det lørdag. Ti stille, Diabetes, ingen spurte deg). Og en halvliter Sprite Zero. Om ikke annet skal jeg i det minste klare å unngå brus med sukker.

God helg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…