Gå til hovedinnhold

Trening på en lørdag?

Ja, det stemmer. I dag klarte jeg å prioritere lørdagsmorgenen til å stå opp tidlig og dra på trening. Det er en stund siden sist jeg var på lørdagsspinning, da jeg synes 10:30 er litt i tidligste laget for å starte, men i dag tvang jeg meg selv opp og ut. Det gikk såvidt, for jeg forsov meg og kom meg ut døren nesten 20 minutter senere enn planlagt, og startet derfor morgenen med stress. Heldigvis hadde jeg flaks med t-banen, og nådde timen med god margin.

Jeg vet ikke om det er gårsdagens yoga, torsdagens zumba, tirsdagens spinning eller mandagens ellipsemaskin som er skyldig (kanskje en kombinasjon?), men i dag har kroppen min vært vond og støl. Å sitte en time på spinningsykkelen var skikkelig vondt, og et par ganger vurderte jeg å kaste inn håndkleet og krype ut derfra. Kun stahet og trass holdt meg på sykkelen, og det er jeg glad for nå som det hele er ferdig. Det var fantastisk deilig da timen var over, og jeg var så utrolig fornøyd med meg selv mens jeg hastet opp til en annen sal for min neste timereservasjon; 30 minutter med fleksibilitetstrening. Flekstimene er forøvrig skikkelig undervurdert. En halvtime dedikert utelukkende til trening av fleksibilitet og mobilitet i form av uttøying og stretching er utrolig deilig. Jeg tror jeg hørte det knake i ryggen min.

Selv om trening var vondt i dag, var det også bra. Jeg har vondt fordi kroppen gjør noe den ikke lenger er vant til, og den presses utenfor sin komfortsone. Dette er en God Ting. Dette trenger den noe så innmari. Jeg har en lang vei å gå, og denne uken har jeg fått en god start. Hele fem treningsøkter! Klart det kjennes i muskler og bein og ledd.

Ukas innsats gjør at jeg synes jeg fortjener en rolig og avslappet lørdag med noen usunne utskeielser. Jeg har derfor kjøpt inn både ostepop og Smash til lørdagssnop, og forbereder meg på en kveld på sofaen med serier og avslappende mobilspill. Kanskje jeg rydder litt hvis jeg får ånden over meg, men alt konstruktivt resten av dagen blir en bonus, ikke et krav. Det er lenge siden jeg har følt at jeg har fortjent helg så mye som jeg gjør nå. Det er ikke en så aller verst følelse, egentlig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 15 ruller videre

Tredje ukedag og tredje treningsdag denne uka. Full rulle, med andre ord. Jeg forbereder meg til helgen, hvor både fredag og lørdag kommer til å bli dovne dager med mye sitting og usunn mat. Som et minimum burde jeg gjøre meg fortjent til det fram til da.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville føle meg i dag, etter gårsdagens imponerende tunge styrkeøkt. Jeg var usikker på om jeg ville orke min ukentlige spinningtime. Heldigvis var jeg bare litt småstøl og hadde 100% av min vanlige funksjonsevne, så jeg overlevde både en hektisk dag på jobben og spinningtimen etterpå.

Spinningtimen var akkurat like god som den pleier å være, men jeg ble litt plaget og forstyrret av at jeg hadde et ubehagelig sykkelsete. Dette ga den heldige bieffekten at jeg unngikk å sykle sittende, noe som førte til flere stående økter og sprinter, og dermed en litt mer anstrengende time. Det sitter jeg nå hjemme og kjenner litt i korsryggen, men jeg får satse på at ingen varig skade er gjort. Kanskje ryggen vil t…