Gå til hovedinnhold

Gjensyn med yoga

Enda en time jeg har ignorert alt for lenge. Yoga har ikke stått på programmet siden den lille perioden jeg hadde tidligere i vår, da jeg nesten ukentlig dro på den veldig avslappende yogatimen på Bjørvika (som strengt tatt var mer kos enn trening). Men så flyttet jeg fra sentrumsområdet, og terskelen for å komme meg til det senteret steg betraktelig. Det krever litt mer når jeg ikke lenger kan gå fra døra hjemme og inn til senteret i løpet av 10 minutter. Det er selvfølgelig synd, for jeg har blitt stivere og mindre fleksibel i løpet av det siste halvåret. Jeg merker det blant annet veldig godt når jeg skal bøye meg ned for å knyte skolisser, eller når jeg tøyer litt ut etter annen trening. Ting som før gikk lekende lett er nå litt anstrengende, og ting som før var litt anstrengende er nå umulig.

Så det var på tide med en yogatime igjen. Dette var mer en treningstime enn en avslappingstime, noe som var helt i orden, for jeg trenger treningen også. Jeg føler at jeg omtrent ikke har kjernemuskulatur lenger, og yoga - slik som pilates - er bra for denne. I tillegg gikk vi litt raskt gjennom enkelte øvelser, som for eksempel solhilsener, noe som også fikk opp pulsen noe. Et par ganger i løpet av timen måtte jeg gå inn i hvileposisjon for å hente meg inn litt, og da vi skulle inn i skulderstående mot slutten av timen, hadde jeg ikke sjans. De dagene er forbi, men jeg har en drøm om å kunne få dem tilbake igjen på sikt.

Det er virkelig helt utrolig hvor mye jeg har latt kroppen forfalle over de siste par årene, og jeg skammer meg daglig over det. Det er slettes ikke rart at blodsukkeret mitt har blitt så høyt, eller at klær ikke lenger passer, eller at jeg blir sliten av å gå opp én etasje i trapper. En sentral grunn til at jeg ikke lenger har kontakt med venner er fordi jeg ikke vil at de skal se meg sånn som jeg er nå (i tillegg til at det å ta initiativ til noe krever mer energi og selvtillit enn jeg er i besittelse av). Men jeg prøver å gjøre noe med det. Igjen. Denne uken har det gått bra, med hele fire treningsøkter så langt, og et relativt akseptabelt kosthold. Utfordringen er å klare å fortsette med det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 15 ruller videre

Tredje ukedag og tredje treningsdag denne uka. Full rulle, med andre ord. Jeg forbereder meg til helgen, hvor både fredag og lørdag kommer til å bli dovne dager med mye sitting og usunn mat. Som et minimum burde jeg gjøre meg fortjent til det fram til da.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville føle meg i dag, etter gårsdagens imponerende tunge styrkeøkt. Jeg var usikker på om jeg ville orke min ukentlige spinningtime. Heldigvis var jeg bare litt småstøl og hadde 100% av min vanlige funksjonsevne, så jeg overlevde både en hektisk dag på jobben og spinningtimen etterpå.

Spinningtimen var akkurat like god som den pleier å være, men jeg ble litt plaget og forstyrret av at jeg hadde et ubehagelig sykkelsete. Dette ga den heldige bieffekten at jeg unngikk å sykle sittende, noe som førte til flere stående økter og sprinter, og dermed en litt mer anstrengende time. Det sitter jeg nå hjemme og kjenner litt i korsryggen, men jeg får satse på at ingen varig skade er gjort. Kanskje ryggen vil t…