Gå til hovedinnhold

En velfortjent lørdagshvil

Jeg kom meg altså på trening i går. Jeg var bare for trøtt og sliten til å blogge det. Etter 8 hektiske timer med opplæring i ny jobb, og en ekstremt krevende kondisjonstime på Elixia, klarte jeg såvidt å halvt slepe, halvt halte meg hjem før jeg kollapset i lenestolen og ble sittende fast der resten av kvelden sammen med Dragon Age Inquisition.

Min nye jobb er veldig annerledes fra min gamle. Der hvor jeg har vært vant til (forholdsvis) rolige netter med lavt tempo og mye sitting, har jeg nå gått over til masse aktivitet på dagtid, hvor jeg er på bena omtrent fra start til slutt. Det er en stor forandring, og føttene mine har ikke vært forberedt på dette. De gråter, og de forsøker å drepe seg selv med kniv. Selv nå, over et døgn senere, er de ømme, men heldigvis halter jeg ikke lenger.

Å dra på trening etter jobben i går var derfor kanskje litt overmodig. Jeg var usikker på om jeg skulle droppe det, men så husket jeg det kakestykket jeg hadde spist i lunsjen, og tvang meg selv til å dra. Jeg valgte en time som het Cardio Combat, fordi det var den tidligste timen som gikk etter at jeg var ferdig på jobb. Cardio Combat er en heftig kondisjonstime som i all hovedsak baserer seg på "skyggeboksing" - altså at man trener på slag og spark uten å faktisk slå eller sparke på noe. I tillegg er fokuset på kondisjon, ikke teknikk, så øvelsene repeteres fort og ofte, og jeg tror jeg døde litt. Jeg var i alle fall bekymret for å få hjerteinfarkt der og da.

Mot alle odds kom jeg meg omsider hjem etter denne uendelig lange og tunge dagen, og ettersom den var så hard, har jeg tatt en velfortjent pause i dag. Jeg føler at jeg absolutt har fortjent det, etter gårsdagens innsats. Så får vi se om jeg føler meg klar for å ta en ny økt igjen i morgen, men først skal resten av lørdagskvelden nytes.

God helg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 28 og ny rekord!

Fri fra jobb i dag, og det var på tide med en ny styrkeøkt. Denne gangen husket jeg å ta med treningshanskene mine, for å unngå at håndflatene skulle bli revet i fillebiter når jeg skulle ta markløft. Jeg dro nemlig til trening med en ambisjon om å legge på litt mer vekt i dag. Spennende!

Jeg kom meg meg avgårde noen timer senere enn planlagt, mye fordi jeg sov noen timer lengre enn planlagt. (Det var forøvrig vidunderlig.) Det var derfor godt utpå ettermiddag innen jeg snek meg innpå stativet med vektstanga, men siden det er sommer og fellesferie var det ikke så mange folk der likevel, heldigvis.

Jeg bestemte meg for å gjøre det vondeste først, nemlig markløften. Begynte rett på 40 kg, 10 repetisjoner. Ikkeno problem. Økte til 50 kg med syv repetisjoner, så til 55 kg med seks repetisjoner, og på fjerde sett var jeg på 60 kg. Seks repetisjoner der også, og det samme på femte sett. Så sjette og siste sett, og jeg snek på 1,25 kg ekstra på hver side av stanga. 62,5 kg totalt. Jeg var sp…