Gå til hovedinnhold

Avspenning

Jeg slet litt med å bestemme meg for om jeg skulle dra på trening i dag, og hva jeg eventuelt skulle gjøre. Motivasjonen var ikke helt der, og etter 7 timer med intens fokusering på første dag i ny jobb var hodet litt som vassen havregrøt.

Det var da, mens jeg satt på t-banen på vei inn mot sentrum og desperat sveipet meg inn på ulike gruppetimer hos ymse Elixia-sentre, at jeg kom på at Yin Yoga er en veldig lun, avslappende og deilig time, og at dette kunne være akkurat det jeg hadde behov for. Nede i Bjørvika skulle en time begynne en liten time etter at arbeidsdagen min var over, så da dro jeg dit. (Alternativet var å dra rett hjem og sovne på sofaen - på ingen måte en god prognose.)

Greit nok, så oppfyller ikke Yin Yoga mine kriterier om høy puls og svette, men en del av treningsutfordringen for meg er som kjent å bare komme meg dit, så uansett hva jeg har gjort, teller det hvis jeg har sjekket inn på Elixia og vært der minst en halvtime. Yoga-timen varte i 60 minutter, og i tillegg til å gi meg sårt tiltrengt avspenning, fikk jeg også strekke og tøye på noen rimelig stive og støle muskler. Det var rett og slett deilig. Og litt vondt - men mest deilig.

På veien hjem etterpå handlet jeg, og til tross for en allerede middagssulten mage og store sjokoladeplater på tilbud, lot jeg være å kjøpe noe annet enn mat. Hurra!

Så nå sitter jeg her i sofaen, som et tvilsomt bilde av sunnhet, og er stuptrøtt kl 21:30 om kvelden. I dag har jeg stått opp kl 6, startet i ny jobb, dratt på trening etterpå, og latt være å kjøpe eller spise snop. Ting som vanlige, friske folk gjør nærmest automatisk, men som for meg er en heltedåd. Jeg føler meg fullstendig utslitt, men er helt klart fornøyd.

Lurer på hvor lenge jeg holder ut denne gangen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 15 ruller videre

Tredje ukedag og tredje treningsdag denne uka. Full rulle, med andre ord. Jeg forbereder meg til helgen, hvor både fredag og lørdag kommer til å bli dovne dager med mye sitting og usunn mat. Som et minimum burde jeg gjøre meg fortjent til det fram til da.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville føle meg i dag, etter gårsdagens imponerende tunge styrkeøkt. Jeg var usikker på om jeg ville orke min ukentlige spinningtime. Heldigvis var jeg bare litt småstøl og hadde 100% av min vanlige funksjonsevne, så jeg overlevde både en hektisk dag på jobben og spinningtimen etterpå.

Spinningtimen var akkurat like god som den pleier å være, men jeg ble litt plaget og forstyrret av at jeg hadde et ubehagelig sykkelsete. Dette ga den heldige bieffekten at jeg unngikk å sykle sittende, noe som førte til flere stående økter og sprinter, og dermed en litt mer anstrengende time. Det sitter jeg nå hjemme og kjenner litt i korsryggen, men jeg får satse på at ingen varig skade er gjort. Kanskje ryggen vil t…

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…