Gå til hovedinnhold

Vero prøver nye ting

I dag gjorde jeg noe aldeles forferdelig. Jeg forsøkte meg på en ny time. Jeg tenkte to, nesten tre, dager på rad med spinning fikk holde, og kanskje var det på tide med litt styrke. Jeg føler meg imidlertid ikke motivert til å trene alene riktig ennå, så jeg kikket på bookingsidene etter en gruppetime som kanskje kunne passe for meg.

Nå er det jo sommerferie, og tilbudet av gruppetimer er amputert på grunn av det. Derfor var det ikke mye å velge mellom, i alle fall ikke på mine to vanlige sentre. Jeg utvidet derfor horisonten, og endte opp på Sats-senteret på Storo. Kun tre holdeplasser unna meg passet jo det rimelig greit, og det kunne jo være spennende å prøve noe nytt. "Funksjonell styrketrening" stod i det i beskrivelsen av timen, og jeg så for meg ymse styrkeøvelser med manualer og lette vektstenger.

Jeg så for meg feil.

Det jeg fikk var et mareritt av en time. 60 minutter med ca halvparten styrkeøvelser (noen med manualer, noen uten) og ca halvparten kondisjon. Hopping stod blant annet på menyen. Hoppe opp på stepkassen. Jeg hoppet elegant over den øvelsen (høhøhø), og tok heller det minuttet til å hente meg inn så jeg ikke skulle besvime. For dette var røffe saker. Jeg overlevde (åpenbart), og fullførte timen, men kjente på følelsen av nederlag fordi det var opptil flere av øvelsene jeg ikke var i stand til å gjøre.  Øvelsen som kalles "mountain climbers" er en annen som er totalt uaktuell for meg. Også har vi selvfølgelig push-ups, da. "Alle klarer minst én push-up!" ropte instruktøren, og jeg ristet bedrøvet på hodet for meg selv. Nei, du unge, spreke blondine, alle klarer ikke minst én push-up. Selv i min beste form i 2013 klarte jeg såvidt én (på knærne). Nå, i dag? Ikke sjans. Niks. Nein. Njet. Nope.

Jeg prøvde, da. Det skal jeg ha. På knærne, selvsagt. Klarte å senke meg ned kanskje to cm før jeg måtte dytte meg opp igjen eller kollapse under min egen vekt. Styrketrening er ikke veldig gøy når det blir sånn. Jeg tror derfor ikke denne gruppetimen vil få noen reprise med det første, men hey, jeg prøvde. Det er vel alltids noe. Jeg svettet også, så treningsutbyttet kan jeg ikke kritisere. Det forsvant definitivt noen kalorier i løpet av den timen. Det var bare ikke nevneverdig morsomt eller hyggelig i prosessen, men målet ble nådd, tross alt.

Jeg savner måten Elixias nettsider pleide å beskrive gruppetimer før, i gamle dager. Da var alle timer markert med om de egnet seg for nybegynnere og/eller godt trente. Det var så mye lettere å finne noe som passet da. Nå seiler de visst bare på antagelsen om at alle timer kan passe for alle, men dessverre gjør de ikke det. Kanskje er det meningen at instruktører skal tilrettelegge for de mindre trente, f.eks. ved å foreslå alternative øvelser til de som er veldig tunge, men det er det slettes ikke alle instruktører som gjør (i yoga er de generelt gode på dette). Synd. Det gjør det så mye mer skummelt å prøve nye ting.

Forøvrig savner jeg også dansetimer. Det pleide å være mange av dem. I dag fant jeg ikke en eneste én. Veldig trist.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…