Gå til hovedinnhold

Litt mindre pingle

Praktiske tilfeldigheter ville ha det til at jeg ikke skulle på skolen i dag, noe som betydde at jeg kunne bli med venninnen min på enda en styrkeøkt i stedet. Yey! Det som nå har blitt en solid rutine bestående av faste styrkeøvelser er noe jeg gjerne vil fortsette å gjøre jevnlig, eller i alle fall så ofte jeg kan. Det er ikke like motiverende og gøy å gjøre dem alene, så disse mulighetene til å trene sammen med noen er gull verdt.

I dag la vi på litt mer tyngde. Benkpressen gikk plutselig opp fra 20 kg til 22.5  kg - ja, nå løfter vi faktisk stangen MED vekter på! Det er små vekter, men det er nå engang vekter, og som sagt tidligere så tar jeg enhver seier jeg kan få. Jeg er ikke kravstor i disse dager. I tillegg økte jeg vekten på øvelsen "lateral row" fra 20 kg til 27 kg. Den økningen sved skikkelig, men jeg kom i mål med alle ti repetisjoner i alle tre sett. Score! Videre klarte jeg i dag planken i et minutt - men det var ikke en imponerende flat planke, det er fremdeles på knærne (det vil det nok være en god stund fremover), og jeg klarte det bare ett av de tre settene. Babysteps. Jeg er likevel fornøyd.

Lifesum og jeg har også i dag blitt enige om hva jeg kan spise og hvor mye, og det ser ut til at tirsdag også kan loggføres som en seiersdag for både trening og kosthold. (Med mindre jeg plutselig sprekker totalt og løper til butikken i løpet av kvelden og kjøper noe jeg absolutt ikke burde kjøpe. Sånt skjer jo.)

Nå er det imidlertid en stund siden sist jeg var på spinning, så kanskje jeg burde komme meg på det igjen snart. Kanskje i morgen. Vi får se.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…