Gå til hovedinnhold

Endelig trening igjen!

Det har vært en lang uke på skolen. Jeg har druknet i arbeid med en slem programmeringsoppgave, og ettersom jeg har en eksepsjonelt dårlig forståelse for Java-programmering har dette vært usedvanlig slitsomt. Så slitsomt at etter mine lange skoledager har jeg ikke orket annet enn å komme hjem, lage middag, og kollapse på sofaen. Alle mine gode intensjoner om en uke full av trening forsvant som isen ved polene under vår globale oppvarming.

Nå er det imidlertid lørdag, jeg fikk levert inn djeveloppgaven i går kveld, og i dag hadde jeg en avtale med en venninne om å trene styrke kl 12, samme som for en uke siden. Endelig!

Også denne styrkeøkten ble skikkelig bra, ja faktisk enda bedre enn sist. For denne gangen la vi på litt (og nøkkelordet her er "litt") vekter på stanga til knebøy og markløft, i tillegg til at vi helt til slutt tok ett ekstra sett av hver øvelse. Et EKSTRA sett, folkens! Fire sett er jo en merkbar økning fra tre sett, noe både kroppen og poengsummen fra Fitocracy kunne bekrefte. Jeg våget meg også til å holde et par lette manualer da jeg gjorde utfall (det var helt jævlig, forresten), og presset meg noen sekunder ekstra i planken helt til slutt. Jeg er ganske sikker på at jeg var døden nær.

Det var tungt, og vi jobbet hardt i nesten halvannen time, men det var virkelig verdt det, og for min del var det virkelig nødvendig etter den inaktive uken jeg har hatt (hvor også middagene har vært mer preget av "trøstemat" enn "sunn mat"). Så jeg har hatt en litt kjip uke, men jeg må bare fortsette å se framover, og i dag har jeg fått gjort en god innsats.

Jeg skal innrømme at jeg hadde en liten baktanke med de ekstra settene. I kveld er det duket for tacofest hos et vennepar, og jeg ser for meg at store mengder taco vil bli inntatt i løpet av kvelden og kanskje litt ut i de senere nattetimer. Nå kan jeg kose meg med taco uten verdens dårligste samvittighet. (Selv om det beste sikkert hadde vært å porsjonert meg uansett, men det gidder jeg ikke. Ikke i dag. Det er jo lørdag!)

God helg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…