Muskler? Hva er det?

Jeg har ikke trent mye styrke det siste året. De gangene jeg har klart å presse meg til å trene noe, har jeg stort sett holdt meg til kondisjonstrening, av den enkle grunn at det er lettere og mindre belastende. (Med tanke på hvordan det gikk med skulderen da jeg satte i gang med styrketrening igjen i november, var dette kanskje ikke et dårlig opplegg ...)

Derfor var det kanskje ekstra intimiderende å dra på en gruppetime med styrketrening på Elixia i dag. 45 intensive minutter med en nådeløs instruktør var forhåpentligvis nøyaktig det jeg trengte, men de neste dagene vil vise i hvor stor grad jeg krøp utenfor komfortsonen min, og ikke minst hva den betente skulderen synes om denne smårøffe behandlingen. Jeg forsøkte å løfte lett og rolig i de øvelsene som involverte skuldre, og håper disse minuttene ikke vil gjøre vondt verre.

Det var litt skuffende å kjenne hvor svak jeg har blitt, sammenlignet med hvor tungt jeg kunne løfte for tre år siden. Jeg tror aldri jeg helt skjønte hvor god form jeg faktisk var i da jeg var på mitt beste, og hvor lang jeg var kommet, fordi jeg var så fokusert på hvor mye som gjenstod. Jeg håper jeg kan komme tilbake til det nivået igjen.

Når det gjelder kosthold, har jeg en god og en dårlig nyhet. Den dårlige er at jeg har spist godteri i dag. Fem kuler Lindt-sjokolade (herregud de er så gode at jeg nesten tisser på meg) og en marsipangris med sjokoladetrekk. Ifølge sporingsappen Lifesum bestod hver av de fem sjokoladekulene av 80 kcal hver. Dæven. Jeg har ikke turt å sjekke kalorimengden i marsipangrisen ennå, men jeg mistenker at jeg til tross for styrketreningen (og de 15 minuttene på sykkel med oppvarming først) har overgått mengden jeg egentlig har lov til å innta i dag. Ikke hadde jeg en spesielt sunn middag, heller. Nuvel, ny sjanse i morgen.

Den gode nyheten er at leiligheten nå er tom for julesnop. Det er ikke så mye som en krumkake igjen, og så lenge jeg ikke faller for fristelsen å kjøpe inn mer, burde det gjøre det litt lettere i tiden framover. I alle fall fram til torsdag, når jeg reiser til København og blir der en stund. Der finnes det nemlig nye fristelser.

Jeg har imidlertid fokusert på å drikke mer vann enn ellers, og har nettopp tømt min tredje flaske.  I tillegg har jeg kjøpt en appelsin, som jeg snart skal spise i et desperat forsøk på å få i meg mer frukt og dermed, forhåpentligvis, mindre snop. Lifesum foreslår nemlig at jeg skal spise tre frukt i løpet av dagen, men det er et mål jeg må jobbe meg opp mot, for frukt har jeg alltid vært fryktelig dårlig til å huske på. Til å begynne med vil jeg være fornøyd med en om dagen. Faktisk vil til og med en frukt i uka være en forbedring. Det kan jo tenkes det vil gå lettere etter hvert. Det håper jeg, i alle fall.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.