Gå til hovedinnhold

Matkontroll

Styrketrening må til, og derfor dro jeg tilbake til en gruppetime med Styrke og Core på Elixia i går. Det var den samme timen jeg var på for et par uker siden, og de 45 minuttene var like intense nå som den gang.

Timen var faktisk så intens at jeg rent glemte å skrive om den da jeg kom hjem. Jeg bare spiste middag (en halv grillet kylling med ris til) og slappet av på sofaen.

Styrke og Core dekker de fleste muskler i kroppen. Kjernemuskler, skuldre, rumpe og lår, mage, biceps og triceps - alt får gjennomgå. Og det verker, og det verker fremdeles nå, en hel dag etterpå. Men det verker på en god måte. Jeg liker å kjenne litt på treningssmerter igjen.

Kosthold har vært on point både i går og i dag. Jeg har vært streng med hva jeg har puttet i munnen, registrert alt i Lifesum, og lykkes i å holde meg under 1800 kcal totalt. Jeg har til og med klart å spise ikke bare én, men hele TO enheter frukt, hver av de siste to dagene. En banan og en appelsin. Wow. Lifesum er kjempefornøyd med dette, selv om jeg ennå ikke er helt ved målet (3 enheter daglig), så da er jeg fornøyd også.

Det føles godt å ha utrettet noe, selv om det er lite og selv om det er over kort tid. Dette er vel nemlig det nærmeste jeg har vært kontroll på godt over et år, med tanke på både trening og spesielt kosthold, så da fortjener jeg en aldri så liten klapp på skulderen. Og siden ingen andre kommer til å gi meg den, så gir jeg en til meg selv:


Avslutningsvis kan jeg informere om at jeg hadde mitt tredje besøk hos tannlegen i dag (de to første var hhv i slutten av november og midten av desember), og er nå offisielt fri for hull. Det har kostet meg en trukket tann, fire fyllinger og nesten 8000 kr, men nå er altså alt som det skal være i munnen. (Bortsett fra den tannen jeg mangler, men det får jeg ikke gjort noe med med det første.) Det største hullet gikk så dypt at det var farlig nært nervene, så tannlegen har advart om at det muligens på sikt trenger å rotfylles. Noen ganger holder det med vanlig fylling, andre ganger ikke, så det er bare å krysse fingrene og håpe på det beste. Før jeg forlot tannlegekontoret etter at vi var ferdig, avtalte jeg en ny kontroll i desember. Fra nå av skal jeg nemlig ha årlige kontroller, for aldri i livet om jeg vil gå gjennom dette (økonomiske) marerittet en gang til. Det har gått 10 år siden forrige tannlegebesøk, og det kostet meg en tann, nesten to. Jeg har lært. Håper andre kan dra nytte av min lærdom. 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…