Matkontroll

Styrketrening må til, og derfor dro jeg tilbake til en gruppetime med Styrke og Core på Elixia i går. Det var den samme timen jeg var på for et par uker siden, og de 45 minuttene var like intense nå som den gang.

Timen var faktisk så intens at jeg rent glemte å skrive om den da jeg kom hjem. Jeg bare spiste middag (en halv grillet kylling med ris til) og slappet av på sofaen.

Styrke og Core dekker de fleste muskler i kroppen. Kjernemuskler, skuldre, rumpe og lår, mage, biceps og triceps - alt får gjennomgå. Og det verker, og det verker fremdeles nå, en hel dag etterpå. Men det verker på en god måte. Jeg liker å kjenne litt på treningssmerter igjen.

Kosthold har vært on point både i går og i dag. Jeg har vært streng med hva jeg har puttet i munnen, registrert alt i Lifesum, og lykkes i å holde meg under 1800 kcal totalt. Jeg har til og med klart å spise ikke bare én, men hele TO enheter frukt, hver av de siste to dagene. En banan og en appelsin. Wow. Lifesum er kjempefornøyd med dette, selv om jeg ennå ikke er helt ved målet (3 enheter daglig), så da er jeg fornøyd også.

Det føles godt å ha utrettet noe, selv om det er lite og selv om det er over kort tid. Dette er vel nemlig det nærmeste jeg har vært kontroll på godt over et år, med tanke på både trening og spesielt kosthold, så da fortjener jeg en aldri så liten klapp på skulderen. Og siden ingen andre kommer til å gi meg den, så gir jeg en til meg selv:


Avslutningsvis kan jeg informere om at jeg hadde mitt tredje besøk hos tannlegen i dag (de to første var hhv i slutten av november og midten av desember), og er nå offisielt fri for hull. Det har kostet meg en trukket tann, fire fyllinger og nesten 8000 kr, men nå er altså alt som det skal være i munnen. (Bortsett fra den tannen jeg mangler, men det får jeg ikke gjort noe med med det første.) Det største hullet gikk så dypt at det var farlig nært nervene, så tannlegen har advart om at det muligens på sikt trenger å rotfylles. Noen ganger holder det med vanlig fylling, andre ganger ikke, så det er bare å krysse fingrene og håpe på det beste. Før jeg forlot tannlegekontoret etter at vi var ferdig, avtalte jeg en ny kontroll i desember. Fra nå av skal jeg nemlig ha årlige kontroller, for aldri i livet om jeg vil gå gjennom dette (økonomiske) marerittet en gang til. Det har gått 10 år siden forrige tannlegebesøk, og det kostet meg en tann, nesten to. Jeg har lært. Håper andre kan dra nytte av min lærdom. 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg