Gå til hovedinnhold

Joggetur i Danmark

Det utrolige har skjedd. Kjæresten og jeg har vært på joggetur.

Jeg befinner meg i København over påsken, og pakket optimistisk med treningstøy. Det gjorde jeg forrige gang også, uten at jeg fikk noe bruk for det. Jeg var slettes ikke sikker på at jeg ville få bruk for det denne gangen heller, og i alle fall ikke i kveld, men noen ganger overrasker man både seg selv og andre.

Vi lå begge godt komfortable i sofaen og så Agents of Shield. Kveldens sunne middag hadde vært hjemmelaget pizza, og jeg følte meg litt som et svin. Så jeg foreslå, halvt på spøk, at vi skulle gå ut og ta en joggetur. Forslaget ble ikke mottatt med nevneverdig entusiasme, så vi satte på en episode til. Etter at den var ferdig foreslo jeg det igjen, hovedsakelig på spøk, men innen da hadde kjæresten varmet opp til ideen og ble til slutt den som dro meg opp fra sofaen. Vi skiftet til treningstøy og gikk ut i den kalde, danske kvelden.

Først var det kaldt. Fytti satan så kaldt det var. Jeg befinner meg åpenbart fremdeles i et nordisk land, og det er ennå ikke vårjevndøgn (men hurra, det nærmer seg!). Etter de første fem minuttene med oppvarming ble det derfor egentlig ganske ålreit å sette i gang med joggingen, for da fikk jeg pulsen opp og varmen tilbake i kroppen. Vi tok det hele i rolige intervaller, ettersom ingen av oss har løpt på ganske mange uker, og nedla ca 2 km på ca en halvtime.

Det er ikke akkurat noen rekord på noe som helst vis, men det er et godt tegn. Vi kom oss over en dørstokkmil som vi ikke har klart å komme over tidligere når jeg har vært her på besøk, og nå er vi optimistiske for at vi kan gjøre dette flere ganger i løpet av besøket mitt. Jeg har 10 dager igjen, så jeg satser på i alle fall to-tre turer til. Det burde være gjennomførbart, selv for late drog som oss.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…