Gå til hovedinnhold

Spinning og styrke

Jeg hadde opprinnelig planlagt en Power-time i dag. Så innså jeg at den var kort tid etter at jobbkurset ville være ferdig for dagen, og at det ikke hadde falt meg inn å ta med treningstøyet dit. Å dra hjem for å hente sakene og så dra til trening ville bli stress, og stress er ikke bra for meg. Derfor endret jeg litt på dagens planer.

Det begynner å nærme seg et par uker siden forrige Power-time, så jeg burde vel kanskje prioritert den, men det er også nesten en uke siden forrige spinningtime, så derfor booket jeg meg på en av disse som begynte kl 19.

Den gode nyheten er at jeg ikke lenger får vondt i rumpa av spinningtimer. Det har jeg vel egentlig ikke fått på et par uker, men det slo meg først i dag. Den dårlige nyheten er at spinningtimen kun var på 45 minutter, så jeg fikk ikke svettet fullt så mye som jeg hadde tenkt. Den andre gode nyheten er at jeg jobbet godt i løpet av de 45 minuttene, og klarte å bli klam og varm og til og med svette noen dråper.

Den tredje gode nyheten er at jeg bestemte meg for å ta noen kjappe styrkeøvelser på overkroppen etterpå, siden jeg hadde et kvarter "til gode." Det ble til tre sett med lat pulldown, tre sett med low row, og tre sett med benkpress. På alle utfordret jeg meg selv til å ta det litt tyngre enn før, med færre repetisjoner, i et optimistisk forsøk på å kanskje bygge litt muskler. Blant annet dristet jeg meg til 30 kg på benkpressen igjen, noe jeg har fryktet og unngått i hele høst fordi jeg var redd jeg ikke lenger ville klare det etter å ha sluntret unna i løpet av sommeren. Så jeg har holdt meg på de trygge 20 kiloene (altså kun stanga), men i dag satset jeg litt ekstra.

Det ble ikke mer enn fire repetisjoner på hvert sett, men det er da en start. Og jeg klarte det. Jeg mistet ikke stanga brutalt ned på brystkassen min eller noe tilsvarende idiotisk mens jeg lå på benken, og det er sannelig ikke for gæli, det heller.

Resten av uken vil "treningen" komme i form av spaserturer, ettersom dansken kommer på helgebesøk i morgen, og kommer såpass tidlig at jeg ikke får tid til å trene først. Jeg kommer ikke til å blogge om spaserturer, for jeg klarer fremdeles ikke å tenke på det som "ordentlig" trening, men det vil i alle fall bli noe bevegelse. Så får jeg heller jobbe ekstra hardt neste uke igjen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…