Gå til hovedinnhold

For varmt

Jeg dro på en time yoga i dag. Det var første gang jeg dro på yoga på Colosseum etter oppussingen, hvor den nye yogasalen er plassert rett bak inngangsportene, og hele veggen og døren som vender mot inngangen består av glass. Det liker jeg ikke, og har derfor unngått å dra dit. Hvem har lyst til å stå framoverbøyd og i alskens uflatterende posisjoner rett foran en glassvegg hvor alle som er på vei inn og ut av senteret kan se på deg? Nei takk.

Likevel valgte jeg altså å prøve. Det var lørdag, og dermed begrenset utvalg av timer på mitt lokale senter, og jeg hadde ikke vært på yoga på lenge. Jeg følte jeg trengte det.

Da jeg kom dit, var jeg heldig. Jeg fant meg en plass nesten lengst inne i salen, helt på motsatt side av det ekle displayvinduet. Score! Dette kunne jeg leve med. Så la jeg merke til hvor varmt det var der inne, og det var alt for varmt for meg. Ikke badstue-varmt, men det må ha vært minst 24 grader eller mer (jeg er fryktelig dårlig på å vurdere temperaturer, men antagelsen er basert på at operasjonssalene jeg pleide å være i alltid lå stabilt på 23 grader, og denne salen var varmere enn det). Allerede før vi var i gang, var jeg varm, og etter de første fem minuttene med øvelser ble det tungt å puste. Jeg følte at jeg ikke fikk nok luft, og for første gang i en yogatime var jeg nødt til å hele tiden puste med munnen åpen fordi jeg var redd jeg kanskje ville besvime hvis jeg lukket den. Det var ikke gøy.

Jeg er jo sta som et muldyr, og nektet å rulle sammen matten og gå ut derfra før timen var ferdig (da ville jeg skammet meg), så jeg holdt ut. Pustet jevnt og rolig med åpen munn og tok mange pauser underveis når det ble for ille. Anstrengte meg jevnt over forholdsvis lite. Så jeg overlevde, og det var jo bra, men aldri mer tilbake til den salen. Den passet slettes ikke for meg. Jeg trenger noe litt kjøligere.

Heldigvis har de yogatimer på mitt lokale senter også, i hverdagene. Der er det bedre, så turen går nok dit neste gang.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…