Gå til hovedinnhold

Fjerde dag

Jeg har nå fullført min fjerde dag med trening i år. Fire dager på rad hvor jeg har presset meg ut i kaldt og guffent vær for å bli varm og svett inne på Elixia. Nå kommer imidlertid ildprøven, for i natt skal jeg tilbake på jobb, og skal jobbe de neste fire nettene. (Uuuuuggghh.) Det kan gå hardt ut over treningsmulighetene, særlig når mitt nærmeste Elixia-senter stenger tidlig i helgene, som betyr omtrent samtidig som jeg våkner etter å ha sovet hele dagen. Jaja. Hvis jeg var på utkikk etter en syndebukk for mine stadig forverrede treningsvaner i fjor, så har jeg en god kandidat i jobben min.

Enn så lenge skal jeg i alle fall være fornøyd med disse siste fire dagene. I dag dro jeg tilbake til en time jeg en gang pleide å dra fast til, men som jeg ikke har vært på siden en eller annen gang i 2014. Nemlig en gruppetime med styrketrening som heter Power. Det var gledelig å se igjen en gammel kjenning av en instruktør, når så mye annet hele tiden er i forandring, og det var hyggelig å være tilbake. Jeg hadde klart å glemme hvor slitsomme de timene faktisk kunne være, igjen fordi jeg hadde begynt å tenke at "ordentlig" styrketrening bare er når jeg henger rundt styrkeapparatene sammen med bolerne og løfter så tungt jeg bare orker med få repetisjoner.

Sånn er det jo egentlig ikke. Utholdende styrketrening (mange repetisjoner med lettere vekter) er også god trening og "ordentlig" styrketrening, den har bare et litt annet fokus enn den jeg gjør på apparatene og med frivektene. (Det er jo forøvrig frivekter vi bruker i den timen, og jeg står fritt til å legge på så tungt (eller lett) som jeg selv orker og føler for.)

Denne timen har dessuten en klar fordel som individuell styrketrening ikke har: Jeg reserverer plass på en time og føler en sterkere forpliktelse til å dra på den til et gitt tidspunkt. De dagene jeg har tenkt "jeg stikker og trener litt styrke når det passer" har ofte endt med at det aldri egentlig passet den dagen, fordi tidspunktet ble utsatt og utsatt til det var for sent. Når jeg har en gruppetime til et gitt tidspunkt, kan jeg ikke utsette. Da må jeg bare dra når tiden er inne. Jeg må der og da ta stilling til om jeg skal feige ut og droppe den, eller om jeg skal være flink og gjennomføre det jeg har planlagt. Ingen mulighet for utsettelser som fører til at ingenting skjer. Dette er åpenbart noe jeg trenger.

Så hurra for Power-timen! Den skal jeg tilbake til oftere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…