Gå til hovedinnhold

17 økter: Uavgjort

Så den opprinnelige planen om å klokke inn flere økter enn jeg gjorde i januar i fjor, ble skrapet. Faktisk klarte jeg bare med et nødskrik å nå samme antall, men jeg var jo allerede innstilt på at det ville være sannsynlig nå som januar ble avsluttet med fire nattevakter. Ingen krise her i gården, altså.

Fredag og lørdag utgikk som treningsdager fordi jeg sov for lenge, og ville vært nødt til å stresse litt i overkant mye for å rekke trening før sentrene stengte. Derfor var jeg ekstra innstilt på å komme meg til Elixia i dag, for en siste januarinnspurt - og innspurt ble det.

Jeg var trøtt og energiløs etter tre nattevakter, så tanken var å kjøre det lett. Det viktigste er, som alltid, å komme ut døren og faktisk gjøre noe. Men som vanlig ble jeg mer motivert da jeg først hadde kommet dit, og tok 20 intensive minutter på elipsemaskinen før ytterligere 20 grusomme minutter på tredemølla. Jeg klarte å "løpe" 2,2 km i løpet av de minuttene, og synes det er helt greit.

Til slutt følte jeg at jeg burde få inn noe styrke i tillegg. Det er lenge siden sist, ettersom jeg ikke fikk kommet meg på den Power-timen jeg hadde planlagt å ta på fredag. Helt til slutt inntok jeg derfor benpressen, og gjorde et iherdig forsøk på å styrke benmusklene. Jeg startet litt forsiktig på 69 kg, og avsluttet på 101 kg. Fortsatt greit med muskler i den avdelingen, altså. Neste gang vil jeg bryne meg på neste blokk, som er på 109 kg. Jeg husker jeg klarte den for noen år siden, så dersom det ikke går neste gang, er det i alle fall et mål å jobbe seg mot.

Totalt sett er jeg fornøyd med januar. Jeg klarte å ro i land like mange økter som i fjor, til tross for en litt sen start, en langhelg i Danmark og nattevakter. Føler jeg viste januar hvem som er sjefen. Jeg har markert øktene i kalenderen med stjerneklistremerker, og det er alltid motiverende å se på den etter at jeg har hatt en god periode. Krysser fingrene for at februar vil bli like inspirerende!

The Force is strong in this one! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…