Ferietid

Ukas treningsøkter er unnagjort, og nå er det duket for en liten ferie. I morgen tidlig reiser jeg til England for helga, og på søndag går turen videre til Skottland, hvor jeg skal være i ti dager. Jeg pakker treningstøy og joggesko for sikkerhets skyld, så får vi se hvor flink jeg faktisk klarer (får tid til) å være.

Denne uka ble det ikke mer enn to treningsøkter. Jeg sov for lenge mandag ettermiddag (courtesy femte nattevakt på rad) til å rekke boksing, så da ble det ballett i stedet. Jeg er ennå støl i sidemusklene og nedre ryggmuskler etter den timen, hvor de brutale øvelsene fortsetter, innimellom herlige danseintervaller. Ballettdansere er laget av jern, det er jeg overbevist om. Noe annet er ikke mulig, hvis de trener så hardt daglig, og sannsynligvis i flere timer.

Jeg fikk et spørsmål om hva slags øvelser vi gjør. Jeg klarer neppe å beskrive det godt nok, så jeg har prøvd å finne noen bilder som kan illustrere noe av det:

Mot en barre. Benet løftes opp, litt utoverbøyd, først i rolige repetisjoner, så i raske repetisjoner, og til slutt holder rman posisjonen mens man enter bøyer ståbenet eller går opp på tå - mens man prøver å ikke ramle. 

Samme som ovenfor, bare med strakt ben som skal rett bakover.

Man løfter benet så høyt man klarer. Nesten som et spark, bare at man ikke skal sparke. Det er mye tyngre når det skal ta mer tid. 

Akkurat som dette. Ut i brede knebøy, på tærne. Hold. Hold til du har lyst til å dø. Så holder du litt til. 




Mye som går på lår- og leggmuskler altså, og en god del kjernemuskulatur. Vi gjør også noen øvelser for sidemage, armer og skuldre mot slutten av timen, men det får jeg eventuelt prøve å finne bilder av senere. Jeg skal jo strengt tatt egentlig pakke nå, ikke blogge. (Men pakking er kjedelig, og jeg er ekspert på å finne andre ting å gjøre i stedet.)

Det ble ingen trening i går, men i dag kom jeg meg på en spinningtime. Etterpå tok jeg noen repetisjoner på benkpress, siden jeg har hatt dårlig samvittighet over hvor lite styrketrening jeg har gjort de siste par ukene. Jeg klarte fremdeles 30 kg, men det ble ikke mer enn fem repetisjoner per sett denne gangen. Fremdeles ikke så alt for ille, så jeg var ikke misfornøyd. Jeg avsluttet med Arnold press og biceps curl, og skippet tredemølla siden jeg hadde hatt 50 minutter med spinning først.

Det gjør litt vondt i kropp og sjel når jeg tenker på at jeg nå kommer til å gå glipp av to mandager, fredager og lørdager med yndlingstimene mine. Det er mange yndlingstimer, det! Jeg satser likevel på at jeg koser meg så mye i Skottland at jeg ikke vil tenke for mye på det, og at det blir en del vandring mens jeg er der, slik at jeg i alle fall holder kroppen i bevegelse. Håper på et par joggeturer også, hvis jeg er flink.

Skriver igjen når jeg har kommet tilbake og plukket opp tråden her hjemme. Ønsker alle lesere en god helg og en riktig god kommende treningsuke!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.