Fikser biffen

Denne uka har jeg fire nattevakter, og jeg har bestemt meg for å ikke la disse ødelegge for treningsplaner. Hittil har det gått bra - men det er kanskje lett å si på en tirsdag.

Det handler om å ta én dag av gangen.

Tirsdagstreningen var tiltenkt yoga, kl. 19 på mitt nærmeste Elixia-senter. Nå som jeg ikke lenger jobber i gangavstand fra Majorstua har jeg for fullt oppdaget fordelen av å ha et senter som befinner seg i nærheten av der jeg bor. Det er veldig fint der, og rimelig nytt fremdeles. Jeg trives, selv om jeg titt og ofte savner Colosseum. Colosseum var tross alt min første kjærlighet. Man glemmer aldri sin første kjærlighet.

Dette var den samme yogatimen som jeg dro på for en uke siden, men denne gangen med den instruktøren som faktisk skulle ha den, i stedet for en vikar. Kjempeflink instruktør, forresten. Timen var også godt egnet for nybegynnere, for hun gjorde en bra jobb med å forklare alt på en forståelig og tydelig måte. 90 minutter med Energy Yoga, eller Ashtanga, som det i effekt er.

La meg si dette: Man merker forskjell på en time yoga og halvannen time. Jeg var helt utkjørt, og ble plagsomt oppmerskom på varmluftsviftene som stod alt for nære meg (ca. 3 meter). Helst burde jeg gjemt meg i et hjørne på motsatt side av rommet med en egen kaldluftsvifte og en sekk med isbiter. Jeg er sær sånn; min komforttemperatur ligger godt under 23 grader, for å si det slik. Mens andre drømmer om yoga på en varm sydhavsstrand eller i badstue, drømmer jeg om yoga i snø. Eller greit, jeg kunne gått med på strandyoga. Da kunne jeg kjølt meg ned med et bad rett etterpå, eller enda bedre; stått i vannkanten og konstant fått bena avkjølt. Dette synes jeg noen burde organisere en gang.

90 minutter vel overstått for i dag, i alle fall, og nå kan jeg slappe av i en snau halvtime før det bærer avgårde på jobb. No rest for the wicked, som de sier. Jeg har ennå ikke helt bestemt meg for om jeg skal ta en ny styrkeøkt i morgen, eller om jeg skal ta en hviledag. Torsdag blir dansedag, fredag blir boksing, lørdag morgen sikter jeg mot et nytt forsøk på spinning. Søndag blir nok helt sikkert hviledag. Jeg ser an morgendagen, tenker jeg. Seks treningsdager denne uka hadde vært suverent, men fem er temmelig bra, det også.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.