Styrkebonanza

Styrketrening, ass. Det er skikkelig i vinden for tiden. Tøft, det!

Jeg begynte dagen med å hjelpe en venninne med å flytte. Før noen begynner å bukke og skrape i støvet, må jeg si at det var en veldig lett flyttejobb. Hun hadde ingen møbler, kun esker, poser og sekker. Dessuten flyttet hun fra en leilighet i annen etasje til en leilighet på grunnplan, så det var ikke noe bæring opp trapper. På toppen av det hele var vi en god gjeng som hjalp til (og gutta skulle selvsagt tøffe seg ved å bære to esker om gangen), så den totale flytteprosessen var ferdig etter bare et par timer, hvor kanskje halve tiden hadde gått med på kjøring og somling. Men jeg hjalp til, og jeg fikk båret noen esker, og et par av dem var til og med litt tunge, så hurra! Det regnes litt som trening.

Litt, men ikke nok. Derfor tok jeg turen til Bjørvika en time før stengetid, for å løfte litt vekter. Vektene kom jeg i gang med etter 20 minutter på ellipsemaskinen. (Det skulle egentlig være 10, men så måtte jeg lade mobilen mens jeg stod der, og trengte litt ekstra tid.) Deretter, med litt knapp tid igjen, gikk jeg rett på de store muskelgruppene.

Først benkpress. 20 kg, tre sett, 12 repetisjoner hver. Dette kommer seg.

Etterpå knebøy, og her var det jaggu duket for rekord igjen. Tre sett, 10 repetisjoner hver. Først 35 kg. Neste sett på 40 kg. Og til slutt klinte jeg til med 45 kg på tredje og siste sett. Fitocracy har bekreftet at dette var ny PR for meg, så nå kan vi feire, dere!

Etter knebøy fulgte markløft. Også her tre sett, 10 repetisjoner hver. Først 30 kg, så 35, og til slutt 40. Som før kjente jeg her at jeg sikkert kunne klart mer, bortsett fra at hendene fikk så vondt at det kjentes ut som om de blødde (de gjorde ikke det altså, men tænk dæ læll). Talkum skal visst være bra her, så det vil jeg kanskje investere i en gang. Hansker har også blitt anbefalt, men noen har banket inn i hodet mitt at hansker er for pyser, så der er jeg litt mer ambivalent. Jeg vil jo ikke være pyse!

Til slutt måtte armene få lide litt også, så det ble manualer på biceps curl. 8 kg i hver arm, tre sett, 10 repetisjoner hver. Samme som på styrketimene til Sissel. Innimellom sett to og tre tok jeg en runde med ti utfall på hvert bein, sånn bare for å få tida til å gå mens jeg hvilte armene.

Helt til slutt måtte jeg jo ned i planken, min gamle nemesis. Igjen klarte jeg hele 40 sekunder på tærne, og vurderer nesten å prøve meg på 45 neste gang.

En dugelig økt i dag, altså. Ikke har jeg rørt en eneste bit godteri heller, selv om jeg har masse tilgjengelig. Ja, jeg sa masse. Jeg deltok som prøvekanin i en studie i dag, og ble belønnet med en stor sjokoladepose fra Nidar, med diverse påskegodt. Siden jeg nå først hadde sjokolade i huset, tenkte jeg at da har det ingenting å si om jeg kjøper inn resten av påskesnopet samtidig, og kastet meg over tilbudene på Rema 1000 på vei hjem fra flyttesjauen. Jeg har derfor nå et lite lager av sjokolade som skal få ligge i fred helt til påsken. Jeg skal ikke røre noe av det før da, sann mine ord!

I dag er det forøvrig en uke siden jeg begynte å skjerpe meg på spisefronten, og gjett hva? Jeg har kvittet meg med et kilo. Duverden. Dette er jo akkurat som i fjor, jo. Så nå har jeg lært den leksa. Igjen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening