Gå til hovedinnhold

Tirsdagsballetten

For andre tirsdag på rad lykkes det meg å dra på en ballettime på Ullevaal Stadion. Denne gangen var det en annen instruktør enn sist, noe som egentlig ikke var overraskende ettersom han som var der i forrige uke sa han var vikar. Hun som instruerte denne gangen er visst hun som har timen fast. Personlig likte jeg kanskje vikaren bedre, for han brukte bare klassisk musikk hele tiden, og ga oss litt mer koreografi og tøying, mens hun som var her nå drillet oss mer på styrkeøvelser (au, lårene mine!) og (ja, dere gjettet det nok) hopping, og brukte en del moderne musikk i tillegg til klassisk. Men personlige preferanser til side, så var det fremdeles en veldig bra time.

Beviset på hvor bra timen var, våknet jeg opp med i morges. Det er ikke ofte jeg kan skryte på meg å være støl, så når det først skjer, føler jeg at jeg virkelig må gjøre et poeng ut av det. I morges var jeg altså støl. Det verket i lårmuskler jeg ikke ante at jeg hadde. I mitt overmot har jeg lenge trodd at alle mine muskelgrupper knyttet til rumpe og lår har blitt kjempebarske og veltrente etter uendelige antall knebøy og markløft, men tydeligvis ikke. Jeg har vært overbevist om at disse områdene har vært immune mot stølhet, men dengang ei. Noen minutter ballett var visst det som trengtes for å aktivere disse mystiske, nye musklene. Magi!

Jeg skal definitivt tilbake igjen neste tirsdag.

Kommentarer

  1. Turn-out (chaplin)-musklene er nok som regel litt lite representert i styrkeøvelser. det viser jo bare hvor bra det er med allsidig trening! :-)

    Heia ballett-Vero!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 15 ruller videre

Tredje ukedag og tredje treningsdag denne uka. Full rulle, med andre ord. Jeg forbereder meg til helgen, hvor både fredag og lørdag kommer til å bli dovne dager med mye sitting og usunn mat. Som et minimum burde jeg gjøre meg fortjent til det fram til da.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville føle meg i dag, etter gårsdagens imponerende tunge styrkeøkt. Jeg var usikker på om jeg ville orke min ukentlige spinningtime. Heldigvis var jeg bare litt småstøl og hadde 100% av min vanlige funksjonsevne, så jeg overlevde både en hektisk dag på jobben og spinningtimen etterpå.

Spinningtimen var akkurat like god som den pleier å være, men jeg ble litt plaget og forstyrret av at jeg hadde et ubehagelig sykkelsete. Dette ga den heldige bieffekten at jeg unngikk å sykle sittende, noe som førte til flere stående økter og sprinter, og dermed en litt mer anstrengende time. Det sitter jeg nå hjemme og kjenner litt i korsryggen, men jeg får satse på at ingen varig skade er gjort. Kanskje ryggen vil t…