Gå til hovedinnhold

Etterpåblogging

Jeg var på trening i går altså, selv om jeg ikke rakk å blogge. Ettersom jeg hadde tatt yoga på torsdag, ble det spinning på fredag. Jeg tviholder på dette mantraet mitt om variasjon, nemlig. Det er jo også ganske lett å få til når det er så mye flott å velge mellom. Det var dessuten lenge siden sist jeg hadde vært på spinning, og alt for lenge siden jeg hadde vært på spinning med Barske Bjørn.

Det har kommet til en del nye timer og instruktører i det siste, også på mitt kjære Colosseum. Derfor blir jeg ekstra glad hver gang jeg får med meg en time med en av mine trofaste, kjente ringrever. Bjørn var jo en av de første instruktørene jeg møtte, både på spinning og Power, så det å komme inn til en av timene hans føles alltid litt som å komme hjem. Ikke at det er noe galt med nye instruktører altså, men det er selvsagt ekstra hyggelig når man føler at man er litt kjent og man vet hva man får. Jeg visste at jeg ville få en god spinningtime, og Bjørn skuffet ikke denne gangen heller. Jeg svettet som en gal, og brukte håndkleet flittig, mens pulsen konstant befant seg mellom 84 - 90%.

Egentlig ville jeg gjerne dra på boksing etterpå også, men boksepartneren min skulle reise bort, og jeg er ikke tøffere enn at jeg trenger å ha med noen jeg kjenner når jeg skal på en time som legger opp til at man jobber to og to sammen. Skal jeg drite meg ut og være svak og treg og rød i fjeset, så skal jeg gjøre det foran noen jeg kjenner. Det er regelen.

Denne lørdagen har vært litt rar, og jeg har vært litt rar i hodet (skylder på søvnmangel og hodepine), så jeg har ikke klart å pelle meg til et senter i dag, og det har jeg kjempedårlig samvittighet for nå. Jeg skulle egentlig også vært på jobb i morges, men det klarte jeg heller ikke. Skuffende. "Men Vero, klokken er bare halv seks, du har fortsatt tid," sier du? Ikke når jeg skal få besøk klokken seks, og fremdeles må rydde litt hjemme og ta en tur på butikken først. Jeg har rett og slett bare planlagt og prioritert dårlig. Jeg lover å være flinkere neste uke! Kanskje jeg da endelig vil få mulighet til å prøve meg på den ballettimen på Ullevaal? Denne uken jobbet jeg jo på kvelden, og forrige uke ble timen avlyst. Kronisk uflaks der, altså.

Forøvrig savner jeg Burlesque-timen på Colosseum som jeg koste meg så mye med før sommerferien. Håper den kommer tilbake!

Kommentarer

  1. Venter spent på oppdatering fra ukas terning?! Hvordan har det gått? Ble det ballett?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 28 og ny rekord!

Fri fra jobb i dag, og det var på tide med en ny styrkeøkt. Denne gangen husket jeg å ta med treningshanskene mine, for å unngå at håndflatene skulle bli revet i fillebiter når jeg skulle ta markløft. Jeg dro nemlig til trening med en ambisjon om å legge på litt mer vekt i dag. Spennende!

Jeg kom meg meg avgårde noen timer senere enn planlagt, mye fordi jeg sov noen timer lengre enn planlagt. (Det var forøvrig vidunderlig.) Det var derfor godt utpå ettermiddag innen jeg snek meg innpå stativet med vektstanga, men siden det er sommer og fellesferie var det ikke så mange folk der likevel, heldigvis.

Jeg bestemte meg for å gjøre det vondeste først, nemlig markløften. Begynte rett på 40 kg, 10 repetisjoner. Ikkeno problem. Økte til 50 kg med syv repetisjoner, så til 55 kg med seks repetisjoner, og på fjerde sett var jeg på 60 kg. Seks repetisjoner der også, og det samme på femte sett. Så sjette og siste sett, og jeg snek på 1,25 kg ekstra på hver side av stanga. 62,5 kg totalt. Jeg var sp…