Kompensasjon

Så ble det altså lite futt i meg i går. Ironisk nok var jeg i utgangspunktet dratt mellom to ting jeg hadde veldig lyst til; spinning på Colosseum og yoga på Bjørvika, som overlappet litt med hverandre. Skjebnen ville imidlertid ha det til at akkurat klokken 17 hadde jeg en avtale med en murer som skulle komme og se på noen sprekker på innsiden av soveromsveggen min. Jeg hadde i utgangspunktet vært såpass vanskelig å få tak i for den stakkars mannen, at jeg derfor ikke hadde samvittighet til å forandre tidspunkt, og måtte derfor bite i det sure eplet. Verken spinning eller yoga på meg. Tankene om en joggetur til kvelds ble det heller aldri noe av, men i så måte trøster jeg meg med at det ikke var fordi jeg sløvet på sofaen, men fordi jeg er i full gang med opprensking og organisering av det tidligere omtalte kaosområdet som er bokhylla (den som nesten ikke har noen bøker). (Så langt har jeg kastet to fulle bæreposer med papirer, og har opptil flere gjenstander klar til donering til loppemarked. Dette kommer seg.)

Dette følte jeg selvsagt at jeg måtte kompensere litt for i dag. Jeg dro først på en time med pilates nede på Bjørvika, som var skikkelig god, og jeg kjenner fremdeles hvordan kjernemuskulaturen jobber og på en måte "setter seg på plass," om man kan si det slik. Magemusklene, som endelig hadde kommet seg etter halvtimen på tirsdag, har også fått vondt igjen. Knall! Kompensasjonen kom etter pilates-timen, da jeg klatret opp på en tredemølle og tvang meg gjennom 3 km på 24 minutter i 2% helning. De siste fem minuttene hadde jeg veldig lyst til å bare gi meg, men sånt driver man da ikke med. Skal det være, så skal det være. Hver gang jeg sjekket pulsen min lå den mellom 164 og 167, som er temmelig høyt til meg å være (hvilepulsen min er 50). Dermed hadde jeg mindre dårlig samvittighet over å ikke ha gjort noe i går, og balansen var gjenopprettet.

Jeg trives med å ha kommet mer i gang med rutinene mine igjen. Ting sklir lett ut om sommeren, og spesielt når man mangler faste holdepunkt i hverdagen, men som min Nr 1 Fan Hanne påpekte i kommentarfeltet i går, så har treningen blitt mitt nye faste holdepunkt. Det kommer den nok til å være i litt over en uke til, fram til jeg begynner å jobbe igjen. Bare husk å legge igjen en kommentar med kritiske spørsmål dersom det går for lang tid mellom hvert blogginnlegg. ;)

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg