Gå til hovedinnhold

Kampen mot latskapen

Nå som jeg befinner meg mellom jobber, som man så pent kaller arbeidsledighet nå for tiden, har jeg liten grunn til å stå opp før klokken 12 om dagen, og enda mindre grunn til å forlate leiligheten. Det å ikke måtte dra på jobb er jo en perfekt anledning til å få unna en del forefallende husarbeid, som for eksempel å rydde i den store bokhyllen i stua som inneholder nesten alt i hele verden bortsett fra bøker. Eller sortere bombeområdet som er garderobeskapet mitt. Med så mye gøy og spennende å finne på innendørs, har jeg vel ingen grunn til å bevege meg utendørs hvor jeg risikerer å bli fanget av en av disse spontane skyllebøttene fra oven.

Men trening er en grunn, og det er en sabla god en. Så etter å ha tilbragt hele morgenen i senga, halve formiddagen på sofaen og resten av formiddagen med å såvidt påbegynne bokhyllesorteringen (det ble en pen bunke til papirsøpla), innså jeg at jeg burde røre litt på meg. Det fikk så være at jeg hadde vært på spinning og styrke i går, jeg meldte meg på en spinningtime i dag også, etterfulgt av en halvtime med Shape (styrketrening for mage og rygg). For å gjøre livet mitt litt lettere og billigere dro jeg til Bjørvika, for dit kan jeg gå, og akkurat nå har jeg ikke reisekort til kollektiv trafikk. (Man må spare mest mulig når inntektene lar vente på seg. Jeg har til og med begynt å bake mine egne brød. Hurramegrundt.)

Spinningtimen var riktig nok bare på 45 minutter, men det var helt greit, ettersom jeg skulle plage vettet av ryggen og magen i en halvtime etterpå. Jeg klarte å svette, så da var jeg i grunn fornøyd. Jeg hadde også tålelig vondt i ryggen og magen etter at alt var over, og det gjorde også at jeg ruslet hjem med god samvittighet. Jeg vet av tidligere erfaring hvor utrolig lett det er å bare lenke seg totalt til sofaen når man ikke har noen plikter for dagen, men heldigvis er jeg fremdeles i stand til å trene. Treningen er jo på en måte en slags plikt, så jeg kan nok takke den for at jeg ikke allerede har laget avtrykk mellom sofaputene og dekorert dem med kakesmuler.

Forøvrig klarte jeg å være skikkelig idiot og løsne en av skruene som holder fast den dingsegreia under sykkelskoen (folk sier jeg er så flink med ord. Hah!), og den skruen hadde forsvunnet. Derfor tok jeg en omvei innom XXL ved Jernbanetorget for å spørre om det var mulig å kjøpe én sånn skrue, selv om jeg egentlig regnet med at jeg sikkert måtte kjøpe et helt nytt sett. Det slapp jeg. Mannen på verkstedet inne på butikken var skikkelig grei og lot meg FÅ en ny skrue, helt gratis. Jeg følte meg dritheldig, noe som kanskje sier litt om mitt generelle flaksnivå. Dermed kunne jeg bruke mine fjonge sykkelsko på spinningen etterpå, og jeg blir stadig mer vant til det. Denne gangen trengte jeg ikke et halvt minutt på å feste dem til pedalene; jeg klarte for første gang å klikke dem på nesten helt med det samme. Som en proff!

Jeg har ingen planer for morgendagen heller, så jeg regner med jeg skal prøve å dra meg avgårde til flere treningstimer. Dersom jeg mot formodning ikke skulle finne noe som passer, kan jeg eventuelt ta en joggetur, nå som jeg faktisk har begynt å få litt sansen for det. (Hæææ? Sansen for jogging? Jeg? Nå VET jeg at det har tørna for meg.)

Kommentarer

 1. Hihi, artig at du begynner å like jogging da! :-)
  Det er jo veldig lettvint trening (jeg var veldig flink til å komme meg ut når jeg hadde en spennende lydbok på øret).

  Supert å kunne opprettholde treningsrutinen, det kan jo være greit å ha noen faste holdepunkter i hverdagen også når det flyter litt ellers (eller kanskje spesielt da?).

  Heia spreke-Vero! :-)

  selv har jeg tenkt meg på yoga når det starter til uka, og er litt slapp på jogginga akkurat nå, men jeg får så sinnsykt god samvittighet når fitocracy gir meg så mye poeng for sommerens fjellturer, at jeg nok har blitt litt i slappeste laget etter ferien (Trikset for å få masse poeng er å skrive inn puls også, en fjelltur (Mountains!) på 1 mil på 8 timer gir 850 poeng uten puls, og over 4000 poeng når jeg tastet inn den også, tyder vel på at jeg jobbet litt hardt selv om jeg ikke flyttet meg så langt bortover på det ganske lange tidsintervallet (det var tross alt 1000 høyemeter). Jeg burde gå sånne turer oftere, da hadde jeg i allefall kommet i form rimelig kjapt tror jeg, det med motbakke har jeg trua på for rask kondisjonsheving.

  SvarSlett
 2. Haha! Ja, jeg la merke til hvordan du plutselig klatret langt oppover i rekkene i løpet av ferietiden. Imponerende! Enda godt sommeren snart er over, ellers hadde du vel tatt meg igjen i både poeng og level. ;)

  Nå tillot ikke været noen joggetur i går, men i dag blir det pilates, og KANSKJE en joggetur til kvelden.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…