Gå til hovedinnhold

Dagsformen i bilder

Denne gangen blogger jeg på vegne av gårsdagen. I går var jeg nemlig for sosete til å blogge da jeg kom hjem fra jobb og trening, og jeg glemte det rett og slett. Jeg har ennå ikke helt tilpasset meg å jobbe igjen, særlig ikke nå som det å begynne tidlig ikke lenger er en rutine. Med dag- og kveldsvakter om hverandre kan jeg glemme alt som heter døgnrytme, og det sliter selvsagt litt ekstra på alt. Likevel klarte jeg tross alt å dra på trening i går ettermiddag, og det var litt av en bragd for meg.

Det ble høstens første Power-time med den alltid like kyndige Bjørn, og jeg tror jeg kanskje drepte mine stakkars biceps i løpet av økten. Den berømte venstre skulderen verket også tålelig mye under benkpressen, men det er ikke noe vondt nå, dagen etter, så jeg satser på at alt er som det skal være.

Før Power-timen varmet jeg opp med et lite kvarter på romaskinen, men jeg var akkurat så trøtt at jeg ikke klarte å anstrenge meg noe særlig. Der hvor jeg sist gang tok 500 meter på 2,5 minutter, brukte jeg nå nesten 3 minutter på samme distanse, mens jeg satt og glippet med øynene. Jaja. Lav intensitet er bedre enn ingen intensitet, og det var jo bare oppvarmingen. Jeg sløvet ikke under styrketimen, i alle fall. Tvert imot, etter å ha kommet i gang der, sluttet jeg å være trøtt, og etter timen følte jeg meg uforskammet opplagt og våken. Magi!

Her er noen søte dyrebilder til å illustrere dagsformen:

Hvordan jeg føler meg før jobb. 

Hvordan jeg føler meg etter jobb. 

Hvordan jeg føler meg før trening. 

Hvordan jeg føler meg under trening. 

Hvordan jeg føler meg etter trening. 

Og etter trening. 

Og etter trening! Kommentarer

  1. Vel. Håper du får overskuddet tilbake.

    SvarSlett
  2. Fantastiske bilder. :-) Syns ugla på slutten så rimelig fornøyd ut! Go Vero!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Uke 30 starter med zumba

Det fine med arbeidshelg er at jeg har fri mandagen etter. Det er ålreit å starte uka med en fridag, selv om det gir en litt lat og doven start. Det krevde litt viljestyrke for å komme over dørstokkmila i dag, men tanken på et treningssenter med aircondition og en morsom zumbatime vant til slutt. 
I dagens time møtte jeg en instruktør jeg ikke har møtt før, som sommervikarierer. Hun var brasiliansk, og var rett og slett helt fantastisk. Koreografien ga skikkelig god trening uten at den var for komplisert eller repetitiv. Det var knapt et halvfullt rom, sikkert fordi mange er på ferie fremdeles, men det var likevel kjempegod stemning. Jeg koste meg fra start til slutt, og håper jeg får mulighet til å være med på noen av hennes timer igjen en annen gang. 
Bortsett fra den turen til Elixia, har jeg egentlig bare holdt meg hjemme i kjelleren min og gjemt meg fra den kvelende heten. Jeg fikk en deilig kveldstur etter at solen var gått ned og det ble mulig puste, men ellers har det vært mye…

Uke 14 og jeg tror PT-en min prøver å drepe meg

Selv om jeg ikke egentlig tror PT-en min prøver å drepe meg, føltes det litt sånn i dag. Første PT-time på to uker var nådeløs. Vi startet rett på tunge styrkeøvelser i den store, skumle styrkesalen (som jeg ikke har våget å bruke etter oppussingen fordi alt er nytt og annerledes og skummelt der nå).

Første øvelse var knebøy med vektstang. Først 10 repetisjoner med bare stanga (20 kg), som oppvarming. Oppvarming! Jaja ... Deretter la hun på 15 kilo til, og jeg tok 15 repetisjoner der. Jeg begynte å kjenne hvordan det verket i lårmusklene, som om de ble strukket og stukket med masse små nåler. Men vi var ikke ferdige. 35 kg var visst ikke bra nok, så hun la på ytterligere 5 kg, og jeg skulle deretter ta tre sett med 40 kg. Det ble gradvis færre repetisjoner for hvert sett, for å si det sånn. Lårmusklene gråt stille.

Etterpå fulgte markløft. Jeg trodde vi kom til å ta av noen av vektene til dette, men i stedet la hun på mer. Mer! Jeg skulle løfte 50 kg, mente den optimistiske treneren mi…

Uke 36 tilbake i spinningsalen

Endelig helg, og helgen fikk begynne med en spinningtime. Det er noen uker siden sist nå, så jeg var spent på hvor vondt det ville bli for stumpen å komme gjennom den timen, men heldigvis gikk det i all hovedsak smertefritt for seg. Det ga meg muligheten til å fokusere mer på pulsen, og det var en rødsprengt og svettende Vero som hev etter pusten da siste etappe omsider var overstått. Ingen liv gikk tapt denne gangen.

Strengt tatt var det to grunner til at jeg hev etter pusten. Den ene er selvsagt treningen, men den andre grunnen var den litt eldre damen som satt til venstre for meg, som brukte parfyme. For meg som reagerer på parfyme, ble dette en ekstra utfordring. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor så mange damer absolutt må bruke parfyme når de skal på trening. Hvis de er redd for svettelukt, fungerer da deodorant helt utmerket. Jeg har opplevd lignende situasjoner i blant annet flere dansetimer, og det er like ubehagelig hver gang. Jeg kan neppe være den eneste som plages av dett…