Styrke, muskelbetennelse og jobb

Nå som jeg har hatt fri fra jobb i et par dager, har muskelbetennelsen nok en gang tatt noen skritt tilbake. Gode nyheter for meg og treningen min, for det betyr at jeg kunne hive meg med på nok en Power-time på Elixia i dag.

Selv om det er skikkelig digg å gjøre styrketrening igjen, kjenner jeg at det ikke er noe jeg har gjort mye av på en god stund. Styrke har logisk nok blitt nedprioritert i flere måneder av hensyn til betennelsen, og det merker jeg nå at har satt sine spor. Jeg klarer ikke like tunge vektlodd nå som jeg gjorde før jeg sluttet å dra på de timene. Det er jo ganske naturlig, men det er nokså kjedelig selv om det er forståelig. Jeg håper jo nå å kunne trene styrke mer regelmessig framover, og dersom betennelsen blusser så mye opp igjen at det blir et problem, vurderer jeg å ta ut en sykemelding for å gi musklene en skikkelig mulighet til å bli helt bra igjen.

Det er nemlig ikke styrketreningen som trigger betennelsen; det er jobben. Det taler for seg selv når jeg etter én arbeidsdag har problemer med å trekke arbeidsskjorta over hodet og skifte til sivilt på grunn av smerter, mens jeg etter en styrkeøkt har det helt fint. Liten tvil om hvor problemet ligger da, altså. Så kanskje en sykemelding faktisk vil være på sin plass - dersom problemet kommer tilbake i like stor grad som før. Man skal jo passe på helsa si, er det ikke det de sier?

Kommentarer

  1. Jo! Passe på helsa si, det skal man gjøre! Høres jo i utgangspunktet ut som om de burde ta litt grep på arbeidsplassen også der du jobber, hvis det er mange som er sykemeldte, selv om det kanskje ikke er så lett å sette fingeren på hva som bør endres.

    I sum er det vel i allefall bra å holde musklene sterke (da tåler de mer belastning før de blir betente også kanskje - det vet vel sykepleier-Vero bedre enn meg tenker jeg :-))

    Håper du snart blir frisk som en fisk (jernfisk) igjen!

    Klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening