The Wrestler

Dagens PT-time introduserte noe nytt: Bryting. Da PT-Alex sa at jeg skulle sette meg på knærne på matten inne i kampsportrommet, fulgte jeg ordren uten å tenke meg om. Så satte han seg ned foran meg og sa at nå skulle vi bryte. Jeg brøt ut i latter umiddelbart. "Du kødder, sant?" Nei, han køddet ikke. Vi skulle bryte. Jeg lo litt til mens jeg ristet på hodet over optimismen hans, og han ga meg noen sekunder til å le meg ferdig, før han gikk til angrep og slengte meg i gulvet. Sånn skulle det gjøres. (Mattene er veldig tykke og myke, så det gjorde ikke vondt, altså.) Opp på knærne igjen. Jeg prøvde å ta igjen, men hadde jo ikke peiling. Han viste meg kjapt hvor og hvordan jeg skulle gripe tak, hvor jeg skulle legge kraft og i hvilken retning jeg skulle dytte. Kort oppsummert: Jeg har ikke hatt så mye fysisk kontakt med noen på mange herrens år, og jeg likte det kanskje litt bedre enn jeg burde.

For det aller meste var det jeg som rullet bortover matten, men noen ganger klarte jeg å velte PT-Alex overende også - skjønt jeg mistenker at han nok lot meg gjøre det, og når jeg sier "mistenker" så mener jeg egentlig "er 99% sikker på." Men det var egentlig skikkelig gøy, altså (og overraskende slitsomt). Ikke minst fordi jeg aldri har gjort dette før, og sannsynligvis aldri hadde funnet på å gjøre det, heller. Det eneste jeg angrer på at jeg ikke tenkte på å bruke kiling som knep for å vinne, men det får jeg spare til neste gang. Jeg fikk ros for god innsatsvilje og fighter-innstilling (den samme som Mester Aristo har roset meg for), så det var veldig gøy å høre, men PT-Alex måtte si seg enig med meg da jeg påpekte at jeg aldri hadde noen sjanse til å vinne. Det var jo heller aldri poenget, heldigvis. Poenget var treningen, og ved guder, den fikk jeg.

I tillegg til brytingen, fikk jeg løpe litt mer intervall på mølla, og denne gangen løp jeg 20-sekunders intervaller på hastighet 12 minst tre ganger, kanskje fire (hukommelsen svikter her). Dette er en enorm forskjell for hva jeg klarte for noen måneder siden, og jeg digger at resultatet er så utrolig synlig og målbart. Fantastisk motiverende!

Vi kjørte også noe styrketrening med kjelebjelle, manualer og den tyngste vekten av alt - kroppen min. Mage, rygg, armer og bein fikk kjørt seg, og selv om muskelbetennelsen klaget litt, valgte jeg å ikke gi meg, for nå er jeg utrolig lei av å ikke kunne ta i nok til å få skikkelig fremgang. Det blir jo aldri bedre uansett, så da kan jeg like gjerne bare kjøre på, eller hva? Ok, kanskje ikke så drastisk, og PT-Alex lot meg ikke ta i mer enn hva som var trygt, men hvis han hadde gitt meg mer å jobbe med, så hadde jeg sannsynligvis tatt det.

Mens jeg ruslet rolig på tredemølla for å roe ned helt i slutten av timen, fikk vi en liten prat om framgangen min og denslags. Vi konkluderte med at jeg har blitt mye sterkere, spesielt i kjernemuskulaturen, og at dette er superbra. Noe som er mindre superbra, er at vi også konkluderte med at kostholdet mitt fremdeles har en lang vei å gå, og at jeg må bli mye flinkere der. Terskelen min for å ty til usunne godbiter i løpet av dagen, spesielt når jeg er hjemme alene på kveldstid, er alt for lav, og dette setter en stor brems for framgangen min. Derfor ble vi enige om at jeg nå skal være snopfri fram til påsken. Det er jo ikke kjempelenge til, så jeg burde jo klare det. Det betyr ingen sjokolade, ingen potetgull, ingen kaker, ingen kjeks - ingenting utenom de faste måltidene. Litt over tre uker. Såpass må jeg klare. Her trenger jeg virkelig all moralsk støtte jeg kan få, gjerne i form av tips og oppskrifter på god, sunn mat, og påminnelser om hvor dårlig alt dette snopet er for meg. For eksempel kan en SMS i 20-tiden en hvilken som helst dag med en påminnelse om å ikke snavle, bli en avgjørende faktor. Eller en mail, eller kommentar her, eller hva som helst. Det er bare å slippe løs fantasien, og gi ditt bidrag til "Prosjekt hjelp Vero å etablere et bra kosthold." På forhånd tusen takk! :-)


Kommentarer

  1. Du er superflink, og overhodet ikke noen tvil om at du har gjort en helt legendarisk innsats i snart 1 + 1/4 år, og det er ingen tegn på at du vil gi deg med det enda! Jeg er også sikker på at du kan klare en 30-day (eller 21-day) godteri-challenge minst like bra som treningsmålene du satt deg i januar i fjor!

    Når det gjelder oppskrifter har jeg oppdaget en utrolig lett-laget rett i det siste: Stekt ris! Hiver bare f.eks litt kyllingfilet fint strimlet i woken/panna, tilsetter (rød)løk, paprika, og/eller andre grønnsaker jeg har i kjøleskapet oppi, tilsetter tidligere kokt ris, en dæsj soyasaus, og ett egg som jeg rører inn. Veldig lett og kjapt å lage, og blir spure lunsjrester som kan spises kalde også. Bruk f.eks soyasaus på (den inneholder ikke sukker, sånn som sweet chili-sausene gjør).

    Alternativt "regnbue"-wok. Jeg prøver å få med grønnsaker med flest mulig farger (kan serveres med ris eller eggenudler - som kjøpes meget billig på innvandrerbutikk):
    Rød: Paprika, soltørka tomater, knuste tomater (da får du saus også), chili
    Oransje: Gulrot
    Gul: Babymais, løk, kålrabi
    Grønn: Brokkoli, sukkererter, vårløk, kål
    Blå: (utgår...)
    Lilla: Aubergine, Rødløk, rødkål (eller droppes)
    Pluss hvit/brun: champignon (fordi det er så godt i wok)

    Så varierer jeg om jeg tar store biter i woken, eller kutter alt bittesmått. Og steker biff, kyllingfilet eller laks i woken først, tar det ut, freser alle grønnsakene og plumper kjøttet tilbake på slutten. Woking er jo kjapt, men grønnsakskuttingen tar jo litt tid, jo færre grønnsaker jo raskere blir det mat. :)

    Heia sunne-Vero!

    (Nå skulle jeg helt klart heller sendt dette innlegget klokka åtte, men jeg får heller sende en melding da ;-)) Lykke til!

    SvarSlett
  2. Nå har jeg tilfeldigvis fire biter med laksefilet i fryseren, så dette høres ut som noe jeg kan prøve ut i morgen. :) I dag ble det kyllingkjøttdeig med løk, gulrot, hakkede tomater og mais og spaghetti. Og ikke noe snop så langt, men kvelden er ennå ung ...

    SvarSlett
  3. Det går nok bra!

    Har jeg noen tips da.. *tenke*
    * Sunne ting om ligger klart i kjøleskapet er lettere å få laget enn å gå på butikken for å finne dem (forbi sjokoladehylla..). Om du klarer er det lurt å begrense handling til 2 ganger i uka. Slipper forsere fristelsene i butikken daglig, og det er mindre fristende å gå ut en ekstra gang bare for snop når du likevel er hjemme og har noe å spise der.

    Lettvint mat:
    * Stekt kyllingfilet med salat, agurk, tomat i lefse

    * Enda mer lettvint: 1/2 ferdiggrillet kylling med salat, agurk, tomat (eventuelt i lefse)

    * laks med fullkornspasta, kesam og/eller litt soyasaus som saus, gjerne no' stekt paprika eller annet grønt ved siden av.

    * svinekoteletter med salat med avokado, nøtter og eplebiter i.

    * wrap laget av 1 egg og 1 ss melk/fløte, visp sammen, stek, la den bli kald. Smør på philadelphia (light om du vil) og ha i spekeskinke og salatblader eller fersk spinat. (Jada jeg vet, du er ikke på lavkarbo, men velger man fløte i sånne ting blir man fortere mett, og det varer lengre.)

    * Stek noen paprika-biter. Hell over omelett av 3-4 egg og like mange ss melk/fløte. Spis med grovbrød og eventuelt salat. Ha eventuelt over litt spekeskinke og/eller pinjekjerner for mer smak.


    Ha eventuelt liggende no' lovlig "snop" om nødvendig - nøtter, mandler, muligens sukkerfri sjokkis (Sjokoladeprinsen) - om det er vanskelig å stoppe om du begynner knaske, kan du vurdere å ha litt nøtter/whatever i en liiiiten boks og bestemme deg for at dette er en dagsrasjon. Mindre er fint, mer e'kke lov.

    *kosemoooooos*

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening