Uke 4

Jeg blir jo bare tregere og tregere for hver uke. Jeg må se til å skjerpe meg og gjøre noe med akkurat det. Det nytter ikke å skryteblogge om treningen sin hvis det går så lang tid mellom hver gang at man glemmer hva man faktisk har gjort. Men jeg prøver nå i alle fall.

Mandag
Ny spinningtime med Kjekke-Jonas. Denne gangen hadde jeg husket å melde meg på litt tidligere enn jeg gjorde forrige gang, og klarte derfor heldigvis å få plass (etter sånn ca et døgn på venteliste, vel å merke). Nyttårsrushet har altså ennå ikke gått over, og jeg merker at jeg gleder meg til februar, når det blir merkbart mindre folk i salene. Det BLIR merkbart mindre folk i salene da, ikke sant ...?

Tirsdag
Tid for noe nytt, og jeg satte kursen mot Bjørvika for å se hva timen Jazz Dance hadde å tilby der. Det var jo, kanskje ikke så veldig overraskende, jazzdansing. Koreografien var enkel nok, men enkelte av trinnene ga meg den berømte Kung Fu Panda-følelsen som jeg har hatt så mange ganger tidligere. En venninne, som også var på timen, beskrev det som "hoppende hval," og det følte jeg også var ganske dekkende. Men til og med hvaler kan hoppe bedre enn meg, altså, det er jeg overbevist om. Jeg er veldig dårlig på å hoppe, og den timen hadde mye av det. Hopping og snurring. Jeg holdt meg på beina, i alle fall. Såvidt. Tjohei som det gikk. Men det var gøy, det. Kommer sikkert til å prøve det igjen.
Sånn så jeg altså IKKE ut.

Onsdag
Denne onsdag som forrige valgte jeg å være retro på Colosseum med Bjørns styrketime. Jeg tynet meg kanskje litt for hardt, for verdens staeste muskelbetennelse i den pokkers venstreskulderen min har begynt å gjøre vondt igjen. (Men det kommer sannsynligvis av flere ting, så det blir nok urettferdig å legge all skylden på den ene, stakkars timen.) Salen var stappfull, og nok en gang gledet jeg meg til alle disse januartrenerne forsvinner.

Fredag 
Egentlig hadde jeg ikke planlagt å trene i dag. Jeg skulle ta tog nordover så tidlig som klokken 14, og hadde opprinnelig planlagt å løpe rett fra jobb til stasjonen. Men så gikk det slik at jeg ikke dro på jobb den dagen, så derfor dro jeg på trening på morgenen i stedet. Der løp jeg 5 km på tredemølle over 42 minutter, før jeg lekte med noen vekter (sikkert også medskyldig til den økende forverringen i skuldermusklene).

Lørdag
Dette er dagen jeg virkelig kan være stolt over. Ikke bare vandret jeg masse omkring i Trondheim mens jeg ga min Oslo-venninne en liten sightseeing - vi besøkte også det ene av Trøndelags to Elixia-sentre. Dette var ikke helt tilfeldig; vi hadde tatt med oss badedrakt og håndkle hjemmefra, for dette senteret hadde svømmebasseng, og det hadde jeg enhver intensjon om å utnytte. Vi dro derfor dit og svømte i en time (jeg klarte 2 km, uten å anstrenge meg noe nevneverdig), hvorpå min venninne påpekte at jeg er en fisk. Dette har jeg blitt fortalt før, men jeg føler fremdeles selv at jeg passer bedre som sjøku.
Sjøkua Vero.

Så, folkens, kommer vi til nåværende uke. Så langt har jeg vært flink og vært på trening hver dag, men den trenden blir brutt i morgen når jeg har stappfull avtalebok. Her er imidlertid en kjapp oppsummering over hva jeg har gjort så langt:

Mandag
Spinning med Kjekke-Jonas! Ingen er overrasket, regner jeg med. Denne timen er kanskje det eneste stabile i livet mitt, bortsett fra jobben, og det kan jeg sette pris på. Jeg var ikke helt på topp i dag, småkvalm og med verkende skulder, og jeg hadde derfor bestemt meg for å ta det rolig. Det klarte jeg å overholde sånn halvveis. Det ER vanskelig å ikke gi alt når Jonas brøler og heier og spiller noen av sine mest motiverende låter, og det ble faktisk litt svetting denne gangen også. Jeg holdt kvalmen i sjakk ved å drikke masse vann, og spinning er heldigvis ikke spesielt belastende for skuldermusklene.

Tirsdag
Første PT-time med Alex for i år, og den første timen på over en måned. PT-Alex virket fornøyd, men ikke spesielt overrasket, over at jeg har vært flink og trenet 4-5 ganger i uken hver uke siden vårt forrige møte, og han erklærte at jeg var i god form(!). I en time tvang/lurte han meg til å gjøre dritvonde og slitsomme ting som jeg aldri ville funnet på å gjøre ellers (ikke engang i gruppetimer), men det ble en del fjasing og fliring underveis, så det var morsomt også. Høydepunktet var kanskje etter at jeg skulle ligge med ryggen over en sånn stor pilates-ball med føttene oppå en stepkasse, og gjøre diverse øvelser der uten å miste balansen eller ramle/trille av ballen; da jeg skulle få sette meg opp igjen etter et kvarters tid oppdaget jeg at jeg satt fast. Ballen hadde på et eller annet tidspunkt rullet litt bakover og oppå håret mitt, som for anledningen hang ned i en lang hestehale. Dermed måtte jeg bruke ben- og magemusklene for å rulle ballen litt framover igjen, for å komme løs og deretter kunne sette meg opp. Ekstra trening, hurra! Takk til håret for den bonusøvelsen. PT-Alex lo og gremmet seg over at han ikke hadde kamera, og jeg unnlot å minne ham på at den nye iPhonen hans hadde et svært bra kamera innebygget. Like greit!

Litt sånn, men med føttene på stepkasse og hestehalen ned til gulvet og under ballen ... 

Den smertefulle skulderen ble også et tema, og jeg fikk dermed gjøre noen meget lite anstrengende øvelser som skal hjelpe den til å bli friskere. Det var betryggende å se at PT-Alex tok denne skaden alvorlig, og at han visste nøyaktig hva jeg burde gjøre i en slik situasjon. Flink PT!

Etter PT-timen dro jeg forøvrig på en dansetime. Bare sånn for moro skyld. For så kul og flink er jeg.

Onsdag
Det er i dag, det. Skulderen har faktisk vært litt snillere i dag enn den har vært på en ukes tid, men jeg valgte likevel å gjøre noe litt rolig. Det ble derfor yoga på Bjørvika, etterfulgt av en halvtime i IR-badstuen. Denne badstuen skal jo være veldig bra nettopp for slike betennelsesskader, så jeg håper jo at jeg nå skal få kontroll på plagene i løpet av kort tid.

Så, avslutningsvis, til dagens kunngjøring: Jeg går tilbake til fjorårets skrivebonanza! Dette med å blogge bare én gang i uken gjør det vanskeligere for meg å huske alt jeg har gjort, og det har vist seg å egentlig bare bli et større tiltak ettersom den ene bloggposten i uka gjerne blir mye lenger, noe som igjen lett fører til at jeg utsetter å skrive den. Derfor satser jeg på å oppdatere hver treningsdag nå som februar begynner, slik som før. Jeg må ærlig innrømme at jeg har savnet å skrive. En del av treningsmotivasjonen har jo ligget i at jeg har kunnet skryteblogge om det etterpå og få masse oppmuntrende kommentarer (primært fra verdens besteste Hanne).

Velkommen tilbake om et par dager! Jeg planlegger selvsagt en økt på fredag også. ;)

Kommentarer

  1. Hurra for mer blogging, jeg skal prøve å fortsette å komme med kommentarer (blir som regel litt tynt de periodene hvor jeg sitter lite på data, men det er ikke fordi jeg ikke syns du er aaawsome hele tiden (jeg har nettopp sett alle HIMYM-sesongene, og er litt miljøskadd...))

    Ikke fullt så hurra for muskelbetennelser som ikke vil gå vekk. Kjipe greier. Får krysse fingrene for at litt IR-badstue, smarte PT-tips og litt tid hjelper godt på!

    Håper du får en super helg (og, jippi, det er februar :-))!

    Her i Trondheim har det kommet masse snø de siste dagene, håper det har drysset litt i Oslo også, så blir det litt lysere og kanskje tid for en skitur igjen (og de gir crazy-masse poeng på Fitocracy! Jeg trodde det var kun min elite-trenings-venn som kunne nå 1000 poeng, men en tur til elgsethytta på ski gjorde susen (selv om jeg kanskje syns jeg jukset litt, manglet mulighet til å skrive inn intensitet og slikt, jeg er ikke akkurat noen Bjørgen på ski...))

    Heia Spreke-Vero!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Snart 50