Vero tester spa, del 2

Etter en ganske bedrøvelig gårsdag og nesten like bedrøvelig dag, var det såvidt jeg klarte å motivere meg ut av sofaen i halv fire-tiden. Jeg er fremdeles deppa og frustrert over å ha blitt frastjålet Livet mitt (telefonen), i går tok jeg en egenmelding fra jobb fordi jeg hadde vondt i viljen, og i dag morges hadde jeg en eksamen i et studie som jeg ikke har lest til. Hipp hurra. (Det gikk sånn omtrent som forventet.)

Jeg trengte en oppmuntring, og etter gårsdagens trøst i form av is og sjokolade, tenkte jeg at trening sikkert ville være bedre for meg i dag, selv om motivasjonen ikke egentlig var verken på topp eller midt på treet. Jeg følte heller for å teste ut nok et spa-anlegg på et nytt Elixia-senter, og her fant jeg motivasjonen jeg trengte for å komme meg ut. Tanken på et varmt og godt steam room, og kanskje noe komfortabelt vann å plaske litt i, klarte å lokke meg avgårde til Ringnes Park. Der var det også åpent og romslig, slik som på Carl Berner, men det var også mye mer folk. Kanskje hadde det litt med tidspunktet å gjøre, jeg vet ikke. Det var i alle fall bare med nød og neppe jeg fikk plass på en spinningtime, som skulle være intervall på 4x5.

Timen var veldig bra, med motiverende og drivende instruktør og mye flott musikk. Syklene var ikke like gode som de hjemme på Colosseum, men til gjengjeld fungerte ventilasjonen i salen, så vi kunne ha dørene lukket og var likevel langt unna å besvime av oksygenmangel. Det var ganske deilig.

Etter en snau time med et tynt, glinsende svettelag på armene mine, ruslet jeg fornøyd mot garderoben og skiftet til badetøy før jeg snuste meg fram til spa-rommet. Det viste seg i prinsippet å være mye det samme som på Carl Berner; en kuldekulp, et steam room, og et par vanlige badstuer. I tillegg så det ut til å være noe opplegg for fotbad, men det var ikke aktivt akkurat da, så jeg er ikke helt sikker. Kuldekulpen var forøvrig både litt mindre kald og litt romsligere enn den jeg hadde ramlet uti for et par dager siden, og det likte jeg. Den var ikke like dyp, men til gjengjeld kunne man sitte/ligge i den og flakse litt med armer og bein; når temperaturen ikke var skrekkelig kald, klarte jeg å plaske litt omkring der i nesten en halvtimes tid, før jeg forflyttet meg videre til badstue (her fikk jeg den dubiøse gleden av å se en Mass Effect-karakter i levende live, som tok situps i badeshortsen; jeg holdt på å le meg ihjel på innsiden), og deretter til steam room. Deilige greier.

Til sammen tilbragte jeg vel omtrent en time der inne, etterfulgt av en god halvtime på dusj og hårvask. Jeg følte meg nesten som et nytt menneske da jeg kom ut fra senteret etterpå - varm, avslappet og nydusjet. Dette trengte jeg. Dette var godt for både kropp og sjel. Plutselig føles det ikke lenger som om verden skal gå under bare fordi jeg ikke har telefon (selv om det selvfølgelig er kjipt dersom noen prøver å ringe meg fra den jobben jeg har søkt på ...), eller fordi jeg leverte en eksamensbesvarelse som sannsynligvis står til stryk. Et par timer med trening og spa har, enn så lenge, overbevist meg om at det går bra, livet går videre, og jeg overlever - én treningstime av gangen. Og som hun instruktøren sa etter at vi hadde kommet i mål: Nå er jeg i bedre form enn jeg var før jeg kom dit. Det er en oppløftende tanke.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening