Litt styrketrening

Jeg sliter fremdeles med å stabilisere døgnrytmen etter nattevaktene, og dagens treningsøkt hang derfor i en tynn tråd en liten stund. Heldigvis ble ettermiddagens planer forskjøvet med et par timer, så jeg fikk anledning til å utføre dagens dåd likevel.

Det er lenge siden forrige styrkeøkt, så jeg tenkte det var på tide med en sånn en. Litt oppvarming på elipsemaskin først, så bar det avgårde til noen styrkeapparater for ryggmuskler og biceps. Deretter fulgte benkpress og markløft, og så har jeg byttet ut den klassiske knebøy med benpress på apparat fordi det er mindre belastende for knærne. Jeg satset på få repetisjoner med så tung belastning jeg klarte, med mitt vedvarende håp om å bli sterkere. Vi får se hvordan det utvikler seg.

Til avslutning tok jeg en kilometer på tredemølla igjen. Det var like jævlig som alltid, og jeg brukte 9 minutter på det. Vel, 8.54, men hvem teller? (Jeg. Jeg teller.) Jeg vurderer å iverksette et løpeprogram som i teorien skal gi meg gradvis og jevn progresjon, men vi får se om det blir noe av. Det krever at jeg gjør det tre ganger i uken, og kontinuitet er jo ikke akkurat min sterke side (særlig ikke når jeg har nattevakter), men jeg er egentlig positiv til tanken. Det fungerte visst godt for dansken min, som i utgangspunktet også syntes løping var skrekkelig, men som nå klarer 30 minutter uten pause. Jeg er fremdeles imponert.

En god nyhet er at jeg endelig har fått somlet meg til å bestille time hos fastlegen. Den dårlige nyheten er at fastlegen er i permisjon (igjen), så jeg får en vikar (igjen). Den forrige vikaren hadde ikke helt forståelse for problemene mine, så jeg håper det ikke er den samme nå, og at den nye er litt flinkere til å lytte til pasientene sine. Timen er ikke før 2. mars, men jeg har tatt ut en ferieuke fra jobb og har dermed heldigvis fri fram til da. Jeg kommer dessuten til å være i Danmark de siste 10 dagene av februar (og forhåpentligvis gjøre litt løpetrening mens jeg er der), så det var så tidlig jeg kunne ta imot ettersom de ikke hadde kapasitet denne uken eller neste.

Jeg merker at jeg er skikkelig nervøs for å møte til den timen og legge fram problemstillingen min. Hvis jeg får avslag vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening