Uke 35 og jeg er skuffet

Etter dagens time med Yin yoga er jeg skuffet og litt trist. Ikke over timen, den var veldig bra. Det var en vikar for den vanlige instruktøren, men vikaren var også kjempeflink. Det er mange flinke instruktører der, og det er derfor jeg har vært et lojalt medlem i nesten syv år. Nei, jeg var skuffet og litt trist fordi timen fikk meg til å tenke over en lite hyggelig mail jeg fikk fra SATS Elixia tidligere i uka.

Etter at Elixia ble spist opp av SATS, begynte en rekke forandringer å utfolde seg, både i gruppetimer, ansatte og medlemskap. Stort sett syntes jeg endringene var negative, men det var ikke noe jeg kunne gjøre med det. Ting forandrer seg, sånn er det bare. Jeg mistet tre av mine favorittinstruktører, og måtte ta farvel med den fantastiske boksesalen med oppheng for punchingbagene. Jeg så flere unike og supre dansetimer forsvinne, blant annet ballett og burlesque. Jeg ble informert om nye typer medlemskap, men ble beroliget med at dette ikke ville påvirke oss gamle medlemmer; vi skulle få beholde våre gamle medlemskap med mindre vi selv ønsket å endre/oppgradere til et av de nye.

Det får vi ikke nå lenger.

Fra 1. oktober (knapt en måneds varsel, altså) tvinges de nye medlemskapene også på oss gamle trofaste kunder, og jeg er både sint og skuffet over dette. Det innebærer en prisøkning på 150 kr i måneden for meg, knapt halvannet år etter at jeg allerede hadde en prisøkning. Selv om det kanskje ikke er en fryktelig stor sum, er det mye prinsipielt som ligger bak at jeg nå vurderer å avslutte medlemskapet og begynne å trene et annet sted i stedet. Økningen skyldes at jeg må ta i bruk et medlemskap som gir meg tilgang til alle SATS- og Elixia-senter i hele Norden (som snart blir kun hetende SATS, for det er de som spiser opp og ødelegger Elixia. Mitt kjære Elixia ville aldri behandlet meg på denne måten). Vel og bra, bortsett fra at jeg så godt som aldri reiser i Norden og derfor slettes ikke har bruk for denne utvidelsen. Medlemskapet inkluderer også gratis barnepass - enda en tjeneste jeg på ingen måte har - eller vil få - bruk for. Jeg får en rabatt på dette, fordi jeg har vært medlem så lenge, derfor blir prisøkningen min "bare" 150 kr i måneden, men jeg synes det er mye for masse ekstra tilbud som jeg aldri kommer til å benytte meg av. Alternativt kan jeg få medlemskap kun på Colosseum (ingen andre sentre i Oslo), men det vil da koste meg mer enn det som gir tilgang overalt, for det rimeligere alternativet vil de ikke gi meg noe rabatt på. Jeg har vært i kontakt med kundeservice på mail, og ble møtt med lite fleksibilitet eller forståelse for mine behov.

Det er mye bra i denne kjeden fremdeles, i alle fall på de sentrene jeg besøker relativt ofte. De ansatte i resepsjonen er alltid hyggelige og hjelpsomme, og instruktørene er knallgode. Jeg er ikke misfornøyd med noen av dem. Dette handler om systemet og ledelsen, og alle de store endringene de har innført.

Jeg hadde tenkt å kjøpe flere PT-timer denne høsten. Med denne prisøkningen må jeg revurdere dette, for jeg har tømt alle mine sparekontoer nå for å kunne betale depositum for ny leilighet, og jeg har en del utgifter å dekke. Etter flyttingen vil jeg også gå litt opp i husleie. Litt her og litt der blir etter hvert mye til sammen.

Jeg savner mitt gamle Elixia. Jeg savner boksetimene med Aristo, yogatimene med Elen, mandagsspinningen med Jonas og lørdagsspinningen med Jan-Tore. Jeg savner ballettimene på Ullevål stadion, og burlesque-timene på Ringen og Colosseum. Jeg savner flere gruppetimer for oss som ikke er i toppform, som jeg syntes det var flere av før. (Nå virker det som om mange av timene og oppleggene er ment for folk som allerede er godt trente; halvparten av det som står i timeplanen er lite aktuelt for sånne som meg.) Jeg savner mitt gamle medlemskap, som jeg nå er i ferd med å miste. Men mest av alt savner jeg å føle meg verdsatt som kunde. Nå føler jeg meg bare som et ubetydelig objekt i en gigantisk og kald bedrift.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening