Aprilsnarr? Faktisk ikke.

En fjerdedel av året er allerede forbi, og selv om jeg elsker at det endelig er vår i luften, er jeg mildt sjokkert over hvor fort denne tiden til stadighet går. Tre treningsmåneder er allerede fullført, og nå er det bare tre igjen før sommerferie. Med en viss skuffelse må jeg nok innse at jeg ikke vil rekke å bli så "fit for beach" som jeg skulle ønske innen da, men jeg får i det minste stå på og gjøre så godt jeg kan. Resultatet vil uansett være en bedring fra i dag, og det er jo det viktigste. 

April, altså. Måneden hvor alles hellige nyttårsløfter ligger døde og begravet i grøftekanten, og treningsinstitusjoner prøver å gjenopplive disse ved hjelp av diverse motiverende tiltak. Selv om motivasjonen min fremdeles står mirakuløst sterkt hos meg, står jeg ikke tilbake for å benytte meg av disse tiltakene når jeg uansett har de tilgjengelige. 

Det første finner jeg hos Elixia. I år som i fjor kjører de sin 25/90-kampanje, som skal motivere medlemmene til å trene minst 25 ganger over 90 dager. I fjor eide jeg kampanjen og klokket inn over 50 treningsdager i løpet av perioden, og jeg akter ikke å være dårligere i år. I fjor fikk vi en toalettmappe for hver 25. treningsøkt. I år får vi gi bort tre gratis treningsdager for hver 10. treningsøkt. Jeg aner at mange gratis treningsdager til venner og bekjente er på vei i min retning, så hvis dette skulle være av interesse for deg, er det bare å ta kontakt. (Elixia har lokaler også i Trondheim.)

Det andre motivasjonstiltaket er det Fitocracy som står bak, i samarbeid med ingen ringere enn Arnold Schwarzenegger. Her har de nemlig lagt hodene i bløt og kokkelimonket seg fram til kampanjen The Spark Challenge, som jeg helt ærlig synes er et supert tiltak. Det koster ingenting, og krever ikke annet enn at du er registrert hos Fitocracy. Her finner jeg et par programmer som ligger lett tilgjengelige på siden min, og som jeg kan gjøre hver dag. Det ene programmet kan jeg gjøre hjemme uten noe som helst utstyr, mens det andre krever et par elementer som alle treningssentre med respekt for seg selv har. Den viktigste motivasjonen her ligger ikke så mye i belønningen for min del (selv om badges er kult og muligheten til en personlig hilsen fra Arnold er episk), men vel så mye i motivasjonen, rådene og samholdet jeg finner blant alle andre som deltar. Fitocracy er nemlig et veldig aktivt samfunn, og det å kunne kommunisere med andre som er i samme båt som meg er ofte veldig givende. The Spark Challenge er enda en ting som man kan knyttes gjennom, og dette gir motivasjonen et ekstra puff - en ekstra "spark," så å si. Anbefales! 

Så noen ord om hva jeg har gjort i dag. Jeg krøp motvillig ut av sengen litt over klokken 10 i morges, etter nok en natt med bare halvparten så mye søvn som jeg trenger (sover dårlig nå for tiden, takk til depresjonen for det). Dette for å rekke en time med Crossing som begynte klokken 11. Crossing er, som jeg tror jeg har nevnt en gang for et par måneder siden, en gruppetime på ellipsemaskin med instruktør. Den kjøres sammen med spinningtimen, og så kan man velge om man vil sitte på sykkel eller stå på ellipsemaskin. Jeg foretrekker generelt sykkel, men av hensyn til halebenet valgte jeg stående svetting denne gangen. 

Etter en time med dette avsluttet jeg med et kvarter på tredemølla. Fitocracy har nemlig et merke (man får merker for diverse konkrete ting man oppnår, i tillegg til ekstra poeng) for å løpe 1.6 km på 12 minutter, og det hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle klare. Det innebar å holde et joggetempo gjennom hele denne tidsintervallen, uten pause. 12 minutter uten pause gjorde vondt. Særlig når jeg begynte på hastighet 8, gradvis skrudde den opp til 8.5, og de siste par minuttene lå på 9. Jeg var slettes ikke sikker på at jeg kom til å klare det, men så syntes jeg at jeg hørte PT-Alex stå ved siden av og heie på meg, og det holdt akkurat til å få meg i mål. Pulsen lå på 165, som er tett oppunder makspulsen min, og jeg vet at PT-Alex ville vært kjempefornøyd hvis han faktisk hadde vært der. Så utholdende tror jeg aldri jeg har vært før. Kudos! 

Det siste av dagens aktiviteter ble gjort hjemme på stuegulvet, da jeg kjørte kroppsvektrutinen for The Spark Challenge, som bestod av fire sett knebøy, armhevinger, planke, jumping jacks, utfall og hofteheving. Dette skal jeg altså prøve å gjøre hver dag denne måneden, eventuelt variere med det andre programmet - i tillegg til det jeg vanligvis gjør. Disse øvelsene tar jo ikke lang tid, så det burde gå helt fint. 

Så gjenstår det bare å ta farvel med påsken. Jeg har hatt 10 deilige fridager fra jobb, men i morgen er det tilbake til høygiret. Det er også tilbake til et strengere kosthold, slik jeg hadde i de tre ukene før påsken. De siste fire dagene har jeg mumset unevnelige mengder sjokolade og snop, men nå er det slutt. Jeg har masse rester igjen, som skal få ligge i fred fram til lørdag kommer, og som sannsynligvis kommer til å vare i noen lørdager framover. Akkurat nå er jeg faktisk så lei av godteri at jeg føler det ikke vil by på noen problemer i det hele tatt. 

Avslutningsvis kan jeg nevne at halebenet er på bedringens vei. Jeg synes ikke det går kjempefort, men det er i alle fall på et helt annet nivå enn da jeg fikk brudd for et par år siden, så jeg er nå 99% sikker på at det ikke er snakk om noe brudd denne gangen. Regner med å bli tilnærmet bra igjen i løpet av uken. 

Håper alle har hatt en superfin påske, med mye godt og uten skader! ;-) 

Kommentarer

  1. Håper du har hatt en fin påske du også, aktiv har den i allefall vært!
    (Hadde vært gøy med time på Elixia, men det er det vel fler som synes. Artigst hadde det selvsagt vært å være på en Elixia-time sammen med deg!)

    Håper tirsdag har begynt fint også (sympatisk uke som ikke starter på mandag?)!

    SvarSlett
  2. To dager inne i arbeidsuka, og muskelbetennelsen er tilbake. Neppe tilfeldig. :-P Ikke at det stopper meg, altså. Litt dum og uforsiktig må man jo være, for nå gidder jeg ikke bremse styrketreningen lenger, og jeg kan vel ikke slutte å jobbe, heller. (Kan jeg?)

    Du skal få Elixia-timer hvis du vil ha dem. Kanskje du eventuelt kan spare dem til en Oslo-tur, og så kan vi dra sammen da? Det hadde vært koz!

    Takk for masse fine kommentarer. Vanligvis føles det som om jeg skriver denen bloggen primært for deg. ;)

    SvarSlett
  3. Det er i allefall ett høydepunkt i dagen min å lese nye poster her. Er gøy å følge med! Og du er så flink :-)

    (Du merket vel at jeg akkurat var tilbake fra påskeferie og hadde nett igjen i går ;-))

    Det kan da ikke være umulig å få til en treningsdate i Oslo en gang, kanskje nærmere sommeren (jeg leverer forhåpentligvis avhandlingen i slutten av mai, så livet er satt på pause il da :-)).

    Klem!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kroppsspråk

Pinsetrening