Vann, hår og mat

Etter jobb i dag returnerte jeg til Domus Athletica for min tredje svømmetur. Denne gangen, som sist, tok jeg 2km på én time, men det var bare såvidt. Ikke så mye fordi svømmingen var vanskelig eller kjempeslitsom, men snarere fordi bassenget var så fullt at jeg holdt på å bli gal.

Jo nærmere klokken blir seks om ettermiddagen, desto fullere synes treningssentrene å bli - basseng er visst intet unntak. På grunn av forsinkelser på jobb var jeg ikke i vannet før 16:15, noe som åpenbart var i seneste laget. Etter en halvtime følte jeg for å gå til angrep på alle rundt meg og drukne hver eneste en av de som enten svømte på en veldig plaskete måte eller som svømte veldig sakte rett foran meg, eller som ikke holdt seg på høyre side av svømmebanen slik skiltene sier at man skal. Dette var faktisk så plagsomt at jeg bestemte meg for å kutte ned treningstimen til 45 minutter, og la to 2 km heller bli til 1,5 km. Da det siste kvarteret gjenstod gikk jeg imidlertid opp en tur for en liten dopause, og den lille pausen var det jeg trengte for å dytte meg selv tilbake uti bassenget og fullføre den planlagte tiden og distansen. Men fy søren, det holdt hardt. Plagsomme, irriterende folk overalt! Blæææ!

All denne svømmingen den siste uken har gjort meg oppmerksom på en ting: Håret mitt er nesten plagsomt langt og tungt. I de fleste andre situasjoner er det ikke noe jeg legger merke til eller tenker over, men i bassenget merker jeg at det blir litt i veien (og det er for mye av det til å stappe inn i en badehette, som uansett er alt annet enn flatterende på meg), og jeg begynner allerede å bli lei av å bruke masse tid i det åpne dusjarealet etterpå fordi all sjamponering og balsamering tar en evighet. Mon tro hvor mye tid jeg kunne spare hvis jeg bare klippet det bort? Ikke at jeg egentlig tror at jeg kommer til å gjøre det, for jeg er jo veldig glad i håret mitt, men tanken har slått meg. Det hadde jo vært fryktelig praktisk, da. Sånn apropos noe ikke treningsrelatert i det hele tatt, lzm.

Forøvrig har jeg i dag overlevd tredje dag uten snop, kaker eller potetgull denne uka. Endelig kom en arbeidsdag uten fristelser, halleluja! (Det ble riktig nok hjemmelaget pizza til middag, men den bestod av fullkornsbunn, kyllingkjøttdeig, masse løk og sparsomt med ost, så da må det vel være greit?)

Kommentarer

  1. Hurra for dag nummer tre! :-) Det hørtes ut som en veldig sunn pizza, og hvis man ikke skal unne seg noe godteri må det vel være lov med litt god middag?

    Heia havfrue-Vero :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.