Nedtur

Etter mye fram og tilbake landet jeg til slutt på spinning i dag. Det ble den korte timen på 40 minutter (fordi den begynte i sånn passe tid for meg å ta rett etter jobb), men jeg fylte ut de resterende 20 minuttene av timekravet med elipsemaskinen. Ifølge den høyteknologiske dataen på elipsemaskinen brente jeg opp 225 kalorier på 20 minutter, og jeg tenkte at det hørtes jo rimelig ok ut.

Jeg dristet meg også på vekta igjen i dag, og må med skuffelse erkjenne at jeg har gått OPP i vekt. Over disse siste 17 dagene hvor jeg har vært på trening hver dag, har jeg klart å gå OPP ett kilo. Jeg vet at man får mer muskler når man trener og at muskler veier litt mer enn fett, men det får da være måte på? Utrolig, utrolig demotiverende, og hvis jeg ikke hadde vært så godt i gang med mitt 30-dagersprosjekt og er for trassig til å gi meg nå, hadde jeg garantert kansellert medlemsskapet og krøpet tilbake under dyna og sykemeldt meg for noen uker. Jeg har mistenkt det lenge, men nå føler jeg nærmest at jeg har empirisk bevis på det: Kroppen min er immun mot trening. Den er åpenbart enda mer føkka enn hodet mitt, og det sier litt.

Pokker. Jeg som var så sikker på at regelmessig, hyppig og god trening skulle ha en positiv effekt. I stedet skjer det motsatte. Jeg hater livet mitt.

Kommentarer

  1. Ikke fortvil! Skjønner godt at det er rimelig demotiverende å se pila krype oppover, men ikke la det knekke deg!

    Husk at det er uendelig mange andre ting du får ut av treninga! Minst like viktig, eller viktigere, er jo den effekten treninga har på kondisen! Du sa jo at du allerede kjente forskjell på formen etter en drøy uke, og jeg tipper at du kommer til å fortsette å merke at formen blir bedre! (kan hende blir du ikke mindre sliten av treninga, men total ytelse vil gå opp). :)

    Du er kjempeflink, og jo lenger du holder treningshumøret oppe jo sprekere blir du, det blir lettere å holde treningen vedlike og da vil det nok sakte men sikkert gå figur vei. :)

    Er så utrolig imponert over at du fortsatt holder koken! Jeg er ganske sikker på at jeg ville kastet inn håndkle for lenge siden, og det er kjempemotiverende å følge med på prosjektet!

    Heia super-Vero! :-D

    Stor klem :)

    SvarSlett
  2. Vekta er slem, og varierer også ut fra hva som ble spist dagen før som binder vann, hormoner, etc etc. Mye rart som kan påvirke.

    Har du vurdert å sjekke med målebånd i stedet?
    Ta et ark og lag kolonne for f.eks
    - halsen
    - over puppene
    - under puppene
    - midje
    - midt over hofta
    - midt på låret
    - midt på leggen
    - overarmen

    Ikke mål oftere enn hver uke. :-)
    Kroppen blir ganske kjapt fastere ved trening, men vises ikke nødvendigvis på vekta. :-/

    ..eventuelt kan det jo hende at du "bare" blir stående igjen med bedre helse og kondis av trening. Funker visst slik på meg nå virker det som - selv om jeg var langt unna å prøve så hardt med trening som deg da. :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.