Har de gærne det godt?

Jeg føler meg i alle fall rimelig gæern, her i min tredje(!) uke med regelmessig trening. De siste to ukene har jeg trent jevnlig annenhver dag (med ett unntak, hvor det gikk hele to dager imellom), og det har i grunn ikke vært så grusomt. Faktisk. De sier at det er de to første ukene som er verst, men jeg er ikke helt overbevist om akkurat dette. I så fall burde det bli fryktelig lett for meg å vedlikeholde denne gryende rutinen. Ikke at jeg klager dersom det faktisk blir det (lett, altså), men jeg har ikke helt den følelsen ennå.

I dag, for eksempel, var det veldig tungt å komme seg av gårde. Etter et uberstressa kveldsskift på jobb i går, og en tidlig start i dag, følte jeg mest for å bare slumre på sofaen i hele kveld. Kanskje drikke litt Fun Light, mumse Oreo-kjeks og se på TV. Av en eller annen komplett uforståelig grunn klarte jeg å motarbeide denne fristelsen, og dro i stedet på trening. Hva gir du meg? Hæ? Jeg skjønner ingenting.

En hel time, pluss litt. Først kondisjon, så styrke. Jeg merker at det lett blir mer styrke nå som jeg har lagt inn pause fra tredemølla. Variasjon er nøkkelen for min del, og hvis jeg bare skal sykle og stå på elipsemaskin i en hel time, kommer jeg aldri til å gidde noen av delene igjen. 20 minutter er på en måte smertegrensa for hvor lenge jeg gidder å gjøre samme greia; 25 minutter er absolutte max. Så da må styrkeapparatene trå til.

Jeg innbiller meg at kondisen har blitt noe bedre nå enn for f.eks. tre uker siden. Jeg holder alltid et lite blikk på disse "kaloritellerne" på apparatene (som sannsynligvis ikke er riktige, men det er da et tall å vurdere noe etter), og merker at jeg tar flere kalorier på kortere tid nå enn før, hvilket trolig betyr at intensitetsnivået mitt har økt. Jeg kan i alle fall ikke forstå noe annet, så det synes jeg er litt artig, da.

Dette er en spennende fase for meg. Jeg har aldri før holdt ut så lenge som dette med en så jevnlig og hyppig treningsrutine. Jeg har vel strengt tatt sprengt mine grenser allerede, men det er absolutt interessant å se hvor mye lenger jeg får det til å vare. Jeg håper det kan bli et par måneder, i alle fall.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening