5.1.

Klarte jaggu å snike inn noe trim før aftenskiftet i praksis i dag. Det hele kokte ned til nesten 45 minutters kondisjonspesing på ellipsemaskinen, og nesten 20 minutter muskelterrorisme for mage, lår og brystparti. Total trimtid: 1 time.

Jeg vet ikke helt hva det kommer av, men jeg synes liksom trening er mer slitsomt nå enn det var for fire uker siden, da jeg først satte i gang for nyåret. Skal det ikke liksom gå i motsatt retning? Jeg merker at jeg blir fortere sliten i beina av f.eks. ellipsemaskinen, mens tungpusten lar vente på seg. Betyr det at jeg har fått bedre kondis, men må jobbe mer med musklene? Eller betyr det bare at kroppen min er veldig rar og jeg burde kanskje gi opp hele trimprosjektet før jeg våkner halvnaken og skalla i en grøftekant uten å huske hva som har skjedd? Greit nok at det kan gå noen uker før regelmessig trening begynner å gi resultater, men nå er jeg tross alt i femte uke, og klærne mine har ikke blitt merkbart romsligere, ei heller har vekta blitt mer vennlig innstilt. Tvert imot - jeg har gått opp. Jeg aksepterte for et par uker siden at den ville gjøre det sånn helt i starten, men nå begynner jeg ærlig talt å føle at jeg har passert "helt i starten"-perioden. Dette frustrerer, provoserer og irriterer meg. Møkkatrening.

Kommentarer

  1. *klem* Du har sikkert hørt den evinnelige setningen "muskler er tyngre enn fett" før... Det er sant, og jeg har aldri vært tyngre (eller hatt større mål på klær) enn det året jeg gikk på folkehøyskole, lempet og bærte, gikk på ski halve uka og var alt for aktiv. Nå er jeg en slapp latfisk, og veier dertil lite. Noen sier "åååå, så heldig og tynn du er", jeg sier "åååå, så andpusten, sliten og svak jeg er".
    5 uker er da ikke lenge? Tenk om et år! Elelr til sommeren! Framgangen blir fort litt usynlig siden den øker så sakte og gradvis at du blir vant til din nye styrke og bedre kondisjon. Kjør en ordentlig "selvsjekk" en gang i måneden hvor du har et eller annet fast du gjør, noe annet enn den daglige rutinen, noe tungt som blir en liten privat styrkeprøve. Da kan du sammenligne fra måned til måned og får virkelig se framgangen som ellers er ganske umerkelig, kjempe kjekt syntes jeg.

    Forøvrig, om du føler du blir mer og mer sliten så er det ofte bare at du får bedre utholdenhet (både aerob og anaerob) og derfor klarer å ta i mer over lengre tid. Ergo er det ikke du som blir dårligere av å trene, men du blir i bedre form så du kan trene hardere -> "mer" sliten (jeg vil heller si sliten på en annen måte, men det er da ganske individuelt).

    Ellers er det verdt å merke seg at om du trener hardt jevnlig så blir du til en viss grad overtrent, samt at kroppen bygger og styrer men får aldri helt pause til å få musklene helt opp til 100% (trening bryter ned muskelfibrene). Dette gjør at selv om du får bedre kondisjon og muligheten for bedre styrke så klarer du ikke å få ut det maksimale potensialet. Da kan det være greit med en skikkelig pause, gjerne opp mot to uker eller så hvor du ikke egentlig trener så mye, kanskje prøver å gå litt mer enn vanlig eller annet som ikke egentlig tar sånn på musklene men holder kondisjonen der den var. Første trening etter det er pes, men høydaren kommer på trening nummer 2 (deretter går det bare langsomt ned igjen, men aldri helt ned til gamle sorger). Nå vet jeg ikke hvor hardt du trener, men om du har vært i dårlig form og begynner opp med relativt hard trening ofte så kan det bli et hardkjør for kroppen på byggefronten. Mye muskler som skal bygges på kort tid samtidig som det er uvant mye/hard trening. I stedet for en treningspause kan det å erstatte noe "høy puls og styrke" med en lengre tur kan gi like god trening og gjøre det lettere for kroppen å henge med.


    *klem* Om du vil ha noen å gå tur med så er jeg gjerne med! (og nei, jeg har ikke trenerutdanning, men usaklig mye egen trening og biologi å lene meg på. Og en treningsgal mamma.)

    -Trude

    SvarSlett
  2. Jeg kan virkelig ikke fatte meg i korthet, hum? *kjefte på seg selv*

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.