Et luksusproblem

Hei bloggen!

Egentlig har jeg masse å skrive om, og jeg skylder delvis på latskap og delvis på stress for at jeg ikke har oppdatert noe på litt for lenge. Jeg har jo, periodevis, vært veldig flink, og periodevis mindre flink. Man kan jo ikke være flink hele tiden, har jeg hørt, så jeg unnlater å gi meg selv for mye mental juling enn så lenge.

Det er altså to uker siden sist, og jeg begynner med en kjapp oppdatering. Jeg var ikke kjempeflink i forrige uke, bare sånn passe flink. Tre treningsdager klarte jeg å dytte inn; en styrkeøkt, en zumbatime og en spinningtime. Denne uka har jeg om mulig vært enda slappere; i dag var min andre treningsøkt. I dag er det lørdag. Da hjelper det kanskje bittelitt at jeg kjørte to timer i går, men læll. Det er en hel uke borte fra Elixia, og det er egentlig ikke greit. Den lille joggeturen jeg la inn på tirsdagskvelden kompenserer ikke for det. Noe som kanskje kan kompensere litt er at jeg har vært tålelig god på å ikke dytte i meg all sjokolade i hele verden, så alt håp er ikke ute.

Det jeg har gjort denne uka er altså den lille joggeturen på tirsdag, yoga og spinning i går, og spinning igjen i dag. Her kommer jeg inn på dagens tittel, nemlig mitt nye luksusproblem. Kjekke-Jonas har kommet tilbake. Hurraaaaa! Det ville i utgangspunktet vært en utelukkende god nyhet, MEN - Elixia har puttet timen på helt feil dag. Fredag. Hva har jeg allerede på fredager, til akkurat samme klokkeslett? Boksing, som jeg er veldig, veldig glad i. Ikke bare er fredagsspinning dumt fordi det kræsjer med boksingen, men også litt fordi jeg har jo lørdagsspinning neste morgen, og det kan potensielt nesten bli litt for mye av det gode. Dilemma.

Nå er det riktig nok to boksetimer i uka; den på fredager har mer fokus på slag, den på mandager har mer fokus på spark. Sånn sett burde det ikke vært noe i veien for å hive meg på boksetimene på mandagene i stedet; jeg foretrekker jo til og med sparking. MEN - Elixia har flyttett ballettimen, som i fjor var på tirsdager, til - gjett hvilken dag? Nettopp. Mandag.

Argh!

Så i essens har jeg seks favorittimer, og fem av dem er på de samme to dagene: Mandager har fått boksing og ballett, fredager har yoga, boksing og spinning. Den sjette er spinningen på lørdag. Et skikkelig bortskjemt luksusproblem ("ånei, jeg har for mange gode timer å velge mellom!"), men et problem like fullt. I tillegg ser det ut til at de har fjernet den nye favorittdansetimen min på torsdager. Sukk.

Dette oppsettet av kolliderende timer vil sannsynligvis føre til en komplisert kartleggings- og planleggingsprosess (jeg kaller den Operasjon Kanari), hvor jeg i ulike uker må alternere mellom hvilke timer jeg drar på. For eksempel ballett på mandag og boksing på fredag den ene uken, så boksing på mandag og spinning på fredag den neste, og diverse kombinasjoner av dette. Sleng inn min lett psykotiske nattevaktturnus i det hele, så har vi oppskriften på verdens mest kaotiske og ustrukturerte treningsplan noen sinne - men det får gå som det går. Det viktigste er vel egentlig at jeg GJØR noe, og selv om det sikkert hjelper å ha et system for progresjon, er det viktigste for meg tross alt å sette fyr på så mange kalorier som mulig.

Én ting er i alle fall sikkert nå: Mandag og fredag er bænkers som treningsdager. Disse timene går jo alle såpass sent på ettermiddagen at jeg også kan ta dem før jeg eventuelt skal på jobb, hvis jeg ikke sover for lenge. Aldri så gæli at det ikke er godt for noe!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening