Dobbelt så rask

På onsdag var jeg kjempefornøyd med å være tilbake i et basseng for å inkludere svømming i treningsgalskapen min, og vel så fornøyd med at jeg klarte å svømme raskere enn jeg gjorde sist gang jeg svømte regelmessig. I stedet for 1000m på én time, slik jeg svømte før, klarte jeg 1500m på 50 minutter.

Vel, i dag doblet jeg den gamle rekorden. Først med 1500m på 50 minutter (brystsvømming), slik som på onsdag, og så til slutt 500m på de gjenværende ti minuttene (crawl). Dermed ble det totalt 2000m på én time, og jeg tror aldri jeg har svømt så raskt før i mitt liv. Det var en særdeles tilfredsstillende følelse, særlig med tanke på hvor lang tørstokkmila var i dag. Jeg sov til 14-tiden, og følte slettes ikke for å forlate sofaen på noe som helst tidspunkt, men så hørte jeg Elixia-ververen min si "det er når du har minst lyst til å trene at det er mest viktig å gjøre det," og så hørte jeg PT-Alex si "kom igjen, Veronica, du får så mye igjen for det!", og femten minutter senere var jeg på vei ut.

Det er i ryggen jeg kjenner det best, faktisk. Svømming ser ut til å få meg til å jobbe med kjernemuskulatur, og spesielt rygg, på en måte jeg ikke gjør så mye av ellers. Det er så sjeldent jeg blir støl etter trening nå for tiden, at jeg synes den støle ryggen er helt fantastisk å kjenne på. Det betyr jo at det skjer noe der, og det liker jeg.

Det ser ut til at jeg stort sett lander på fem treningsdager i uken nå for tiden, og det er et helt greit antall. Jeg skulle gjerne gjort seks, og hadde egentlig tenkt å trene i går også, men et eller annet sted inne i meg lå det en følelse av at jeg også trenger å slappe av litt av og til, og la kroppen få god restitusjon. Det er lett å bli veldig revet med og bare kjøre på hele tiden, men jeg vet at jeg gjør meg selv en bjørnetjeneste hvis jeg ikke gir kroppen anledning til å hente seg inn og lade opp på nytt igjen nå og da, så fem treningsdager i uken er sikkert bra.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.