Forkjølelsesfrykt

Det er varmt. Det er kaldt. Jeg er sliten og trøtt. Det gjør vondt i halsen når jeg svelger. Strengt tatt gjør det vondt i halsen hele tiden. Jeg tror jeg vet hva dette er. Pokker.

Jeg tror ikke på å bare legge seg ned og unngå trening bare fordi noen forkjølelsessymptomer dukker opp, så jeg dro på min faste mandagsspinning uansett. Imidlertid tenkte jeg at jeg skulle ta det relativt rolig; holde en jevn og stabil intensitet og unngå å presse meg selv noe særlig.

Hah.

Det er faktisk umulig å ikke presse seg selv når Kjekke-Jonas står foran deg eller bak deg og roper. Glem det. Det skjer ikke. Om jeg så er så syk at jeg holder på å ramle av sykkelen, så kommer jeg til å ta i til svetten drypper, beina verker og lungene nesten går inn i anafylaktisk sjokk (hvor den aktuelle allergien er treningen). Det er kanskje dumdristig (eventuelt bare dumt), men jeg klarer ikke å la være. Jeg blir så fylt av trass, viljestyrke og en ubegripelig meningsløs trang til å imponere ("se så flink jeg er!") at jeg gir alt. Uansett.

Det er selvfølgelig fullstendig galskap at jeg holder på sånn. Jeg liker jo ikke å bli svett, for eksempel. Det er så ekkelt, og uansett hvor ofte jeg skrubber ansikt, nakke og armer med håndkleet er jeg like fuktig og glinsende et halvt minutt senere. Ææsj. Når jeg puster høres jeg ut som en døende hest ellerno, og det er sykt lite flatterende. Men jeg gjør det. Det er jo egentlig en bra ting.

Jeg liker veldig godt at det skjer små forandringer i spinningprogrammet. Jeg liker også veldig godt at favorittlåten min, Vincero, er tilbake og forhåpentligvis tilbake for å bli. Jeg elsker den der episke slutten på økten, og selv om timene ofte preges av mye bra og motiverende musikk, er det fremdeles ingenting som slår denne.

Mitt store håp nå er at disse sykdomssymptomene ikke tiltar, slik at jeg ikke blir sengeliggende og ute av stand til å komme meg på trening neste mandag. Eventuelt at de tiltar veldig raskt, slik at jeg eventuelt kan være ferdig med hele greia i løpet av uka som kommer.

Kryss fingrene, og hold dere friske, folkens!

Kommentarer

  1. *Fyller lungene og lager en saftig trompetlyd med nesa inn i kleenexen*
    Du skal se at forkjølelsen løper skrikende ut av kroppen din med armene over hodet og forsvinner som dug for solen etter en god treningsøkt (overbevist om at trening er en god forkjølelseseksorsismemetode, i allefall så lenge det innebærer å bli varm og svett i en treningssal, kanskje ikke like overbevist om at en treningstur i kald luft rundt (eller i) sognsvann ville vært et sjakktrekk. :)

    Stå på, og velkommen tilbake fra helgas strabaser! :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening