1 Day Challenge

I dag var en av disse dagene. Du vet, de der dagene hvor du virkelig ikke føler for å trene. Jeg kjente det allerede da jeg var i garderoben og skiftet etter jobb. Jeg var sliten og trøtt og trening fristet ikke så mye. Heldigvis skulle jeg hjem og spise først, så innen timen begynte ville jeg sikkert opparbeide meg min vanlige motivasjon, tenkte jeg. Det er jo tross alt mandag.

Jeg kom hjem, laget en enkel middag, spiste den og så litt TV. Så krøp jeg godt under pleddet på sofaen med en spennende bok og hadde én time på meg før det var på tide å dra. Da det var på tide å krype ut av pleddet igjen og pakke sakene, hoppet en forrædersk tanke inn i hodet mitt: "Jeg kan jo bare bli liggende her og ta en pausedag." Jeg ga meg selv en mental overhaling nesten før tanken var fullført. Pausedag? I dag, av alle dager? La være å dra på spinning med Kjekke-Jonas? Skjerpings, frøken Vero! Du er bedre enn dette!

Jeg kom meg avgårde, men det ble en reel utfordring og finne nok motivasjon til å gjøre det, for jeg følte meg virkelig ikke opplagt. Ikke syk eller dårlig eller noe sånt, bare fullstendig tom for energi og tiltakslyst. Dette ble et sånt øyeblikk hvor jeg måtte bruke alle mine motivasjonstriks for at det skulle fungere; jeg tenkte på musikken, på at jeg ikke kunne svikte Kjekke-Jonas, på at jeg ville angre det sinnssykt mye hvis jeg ikke dro (særlig med tanke på at det bare er tre mandager igjen med spinning før sommerferien), og på den gamle setningen som nok for evig har brent seg fast: "Det er når du har minst lyst til å trene at det er mest viktig å gjøre det."

I det øyeblikket jeg hadde satt meg på sykkelen var jeg glad for at jeg hadde kommet. Jonas avslørte at han skulle kjøre oss ekstra hardt nå de siste gangene før sommeren, og jeg satt der og tenkte "bring it." All motivasjon jeg hadde manglet tidligere i dag kom plutselig på én gang, og jeg var klar til å gi alt - hvilket jeg også gjorde.

Dette er altså historien om min 1 Day Challenge; den ene dagen i uka hvor jeg virkelig ikke burde miste motivasjonen men for første mandag på flere måneder gjorde det, og om hvordan jeg klarte å tvinge den tilbake. Det ER mulig, folkens! Man må bare være sta nok.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.