Årskavalkade

2012s aller siste dag begynte med trening. Som nevnt i går hadde jeg satt alarmen til å vekke meg litt før klokken 9, slik at jeg kunne løpe ut døra og være på plass i spinningsalen til klokken 10, hvor den alltid så episke og kostymerte Jan Tore skulle gi oss en time på sykkelen med U2-tema. Selv om jeg i utgangspunktet neppe er verdens mest ihuga U2-fan, liker jeg mange av låtene deres, og omtrent det eneste Jan Tore kunne kommet med av tematimer som hadde fått meg til å skygge banen er Justin Bieber (som han forsåvidt truet med å kjøre i januar og som jeg i så fall vil holde meg langt unna).

Slik avsluttet jeg dermed treningsåret med brask og bram. Svetteperlene piplet fra både pannen og armene, og jeg var svært fornøyd etterpå. Det tror jeg resten av den stappfulle salen også var, for det vanket i alle fall både jubel og applaus til slutt da vår supre instruktør avsluttet og ønsket oss godt nytt år mens han fyrte av en liten pistol med konfetti midt på gulvet.

Så kommer tiden for litt statistikk. I år har jeg loggført trening/aktivitet 237 ganger. Noen få av disse har vært rolige ting som lange spaserturer, noen har vært litt mer aktive ting som jeg ikke egentlig kanskje tenker på som trening (som for eksempel leking i vann om sommeren), men det aller meste har vært treningsøkter på mitt kjære Elixia. Jeg hadde minst aktivitet i september, med bare 10 innlegg, men husker at jeg var mye syk og forkjølet og denslags da, i tillegg til ferieuken i New York. Bortsett fra denne var juni og juli ganske sløve på treningsfronten, så dette skal jeg prøve å forbedre i det kommende året. Etter september hentet jeg meg imidlertid godt opp igjen, med 20 treningsdager i oktober, 21 i november og nå 22 i desember.

I løpet av 2012 har jeg snudd opp ned på alt hva trening angår. Jeg har gått fra en tilværelse helt uten trening, til en med nesten daglig trening, og jeg har opprettholdt denne nye livsstilen gjennom hele året. Jeg har også i løpet av året, uten å gå inn for det, klart å inspirere/motivere/lure opptil flere andre til å begynne å trene, selv om noen kanskje har blitt mer støttemedlem enn andre. Jeg har overrasket og imponert både meg selv og andre, og jeg har lært at jeg har mer viljestyrke, trass og stahet enn jeg opprinnelig trodde. Jeg har lært at jeg er ikke egentlig lat; jeg har bare vært i dårlig form, men jeg er i mye bedre form nå og det gjør alt lettere. Jeg har blitt lettere, og jeg har begynt å etablere et bedre kosthold (noe jeg vil prøve å fokusere mer på i året som kommer).

Jeg må rett og slett si meg ganske fornøyd med innsatsen i 2012, og håpe at jeg klarer å videreføre den til 2013.

Nytt for året som kommer er at jeg sannsynligvis kommer til å blogge bare én gang i uken, og ikke hver dag jeg har trenet. Jeg har brukt mye tid på all denne bloggingen, og det har vært et effektiv redskap for å bevisstgjøre mitt eget aktivitetsnivå, men nå som det har blitt såpass etablert tror jeg kanskje ikke det er nødvendig lenger. De som mot formodning skulle være interessert i å få med seg detaljene i treningsdagene mine, kan jo følge meg på Fitocracy, hvor jeg kommer til å fortsette å logge alt jeg gjør.

Tusen takk til alle som har fulgt meg gjennom året, som har kommentert, gitt støtte og gode råd. Det har vært en stor og viktig del av motivasjonen min, og jeg blir oppriktig glad for hver eneste kommentar som kommer, selv om jeg ikke alltid er like flink til å svare på dem. Nå ble jeg ikke noen stor bloggkjendis i 2012 likevel, men det er i grunn like greit - jeg hadde sikkert bare fått prestasjonsangst uansett. (Eventuelt hvis jeg får en drøss med kommentarer som trygler meg om å fortsette å blogge så ofte som jeg har gjort i år, så skal jeg revurdere det.)

Ønsker alle venner og lesere et kjempegodt nytt år, med masse morsom trening! Vi sees på den andre siden. :)

Kommentarer

  1. Jeg må nå bare få si: WOW, for ett år du har hatt! Du har gjort en helt eksepsjonelt bra innsats, og det håper jeg du er stolt over! Også krysser vi fingrene for ett like fantastisk 2013!

    Jeg syns det er veldig koselig å følge med på bloggen din, men skjønner godt at det kan ta litt mye tid å skulle skrive hver gang du trener (så mye som du trener ;-)). Håper du ikke vil slutte å skrive helt, men en gang i uka skal jeg kunne leve med. :-) Det er jo en fast del av morgenrutinen min på jobb dette, å sjekke bloggen din, hva skal jeg da finne på? (Jobbe kanskje?...)

    Heia Spreke-Vero!

    Stor klem fra Hanne

    SvarSlett
  2. Skjønner godt at du ikke orker skrive så mye, jeg hadde aldri giddet. Men jeg kommer til å savne det, for det er koselig og inspirerende å lese selv om jeg suger på å kommentere og være snill og grei.

    Gleder meg til å se deg igjen i løpet av 2013, jeg er 100% sikker på at det er en kraftig synlig forskjell på hvordan du ser ut nå i forhold til den vero som pleide å bo i Trondheim:) Lykke til videre, tøffa!


    *klem* Trude
    (PS: ta med ski om du skal til Trondheim mens det er snø:) )

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mitt eventyr på Elixia Røa

Snart 50

Aprilsnarr? Faktisk ikke.