Framskritt!

Etter en liten sykedag fra både jobb og trening, var det tilbake på trening i dag igjen. Jeg kunne jo ikke gå glipp av styrketimen til instruktør Bjørn, og følte meg strengt tatt meget bedre enn jeg har gjort de siste fem dagene, så da var det bare å kjøre på.

Jeg er fremdeles forsiktig med hvor tunge vekter jeg legger på stanga når vi kjører øvelser som går på skuldre, men ellers har jeg hoppet opp igjen til en totalvekt på 7.5 kg i stedet for de tidligere 5 - for eksempel på markløft og knebøy, biceps og bryst. Så det var positivt at jeg klarte det. Den morsomste progresjonen i dag var imidlertid noe annet.

I dag klarte jeg nemlig å stå i planke (på knærne riktignok, men jeg må lære å krype før jeg kan gå) hele tiden ut, fram til Bjørn sa at vi kunne slappe av. Dette er en milepæl, folkens! For et par uker siden klarte jeg det nesten, og tenkte at "snart nå, Vero ... snart ...", og i dag ble dagen. Hoho! De første ukene holdt jeg ikke ut halve tiden engang, så dette er veldig fornøyelig å observere.

Men det stopper ikke der. Neida. Vi gjør en annen øvelse rett etter planken, som også går på kjernemuskulaturen, og som jeg tidligere aldri har klart i mer enn noen få sekunder. Jeg vet ikke hva den kalles, men man halvt ligger sidelengs med hofta hevet over gulvet, enten med strak arm eller liggende på albuen - sveklinger som meg kan få ta det fra knærne; litt sånn som planken. De første tre-fire gangene jeg prøvde meg på denne, lo jeg bare. Jeg hadde virkelig ingen sjanse overhodet, jeg var ikke engang i nærheten. Nå er jeg i nærheten; nå holder jeg til og med ut nesten hele tiden.

Det er egentlig bemerkelsesverdig stor forskjell bare fra forrige gang og til i dag; jeg antar jeg har brutt en eller annen mystisk og magisk barriere. Veldig, veldig gøy. Jeg føler meg så utrolig sprek og sterk nå i forhold til for et par måneder siden, og gleder meg veldig til å se hvordan det står til om ytterligere to måneder.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aprilsnarr? Faktisk ikke.

Kroppsspråk

Pinsetrening